Міністр Криклій обіцяє не підвищувати ціни на квитки в поїздах

09:15, 12.04.2020
Міністр Криклій обіцяє не підвищувати ціни на квитки в поїздах

Міністр інфраструктури Владислав Криклій жаліється на відсутність закону про незалежного регулятора у сфері транспорту.

Міністр інфраструктури України Владислав Криклій запевняє, що «Укрзалізниця» не планує підвищувати тарифи на проїзд у пасажирських поїздах після завершення  карантину і відновлення залізничного сполучення в Україні.

 

Як передає «Україна молода», про це Владислав Криклій повідомив в інтерв’ю Радіо Свобода.

 

«Тарифи ще не змінювалися... Поки що підвищення тарифів по пасажирських перевезеннях як не планувалося, так і не планується. Зрозуміло, що до цього питання необхідно буде підходити в майбутньому. Але коли? Я поки що вам не скажу. Тим більше, що наразі пасажирські перевезення у нас не здійснюються», – сказав пан Криклій.

 

Міністр інфраструктури додав, що «нам бракує закону про незалежного регулятора у сфері транспорту, щоб тарифи встановлювалися ним». На його думку, «це нам суттєво спростило би життя, щоб це не мало якогось політичного присмаку і підтексту».

 

Як повідомляла «УМ», 10 квітня прем’єр Шмигаль сказав, що уряд разом з аналітиками працює над стратегію виходу України з карантину і намагається утримати баланс між карантинними заходами та збереженням економіки. Адже Україна не може  два-три місяці "сидіти на дивані".

 

Окремі експерти переконані, що малий бізнес «ляже» першим, а мешканці мегаполісів опиняться у найскладнішому становищі внаслідок тривалого карантину в Україні.