Уряд зменшив витрати на своє утримання на 10% у 2020 році

12:15, 05.11.2019
Уряд зменшив витрати на своє утримання на 10% у 2020 році

Олексій Гончарук (фото: kmu.gov.ua)

Кабінет міністрів Україна вніс зміни до бюджету на 2020 рік, зменшивши витрати на діяльність органів влади на 10%.

 

Про це повідомив прем'єр-міністр України Олексій Гончарук під час презентації оновленого проєкту бюджету, який внесуть до парламенту для голосування у другому читанні.

 

«Ми виходимо з того що додаткові ресурси треба шукати у зменшенні витрат на державу, у боротьбі з корупцією та зменшенні тіньового сектору. Ми пропонуємо в цьому бюджеті зменшити витрати на обслуговування діяльності уряду та центральних органів влади на 10% в середньому», — повідомив Гончарук.

 

Він зазначив, що у бюджеті на 2020 рік уряд чи не вперше не передбачить зміну у системі оподаткування, зокрема не буде підвищувати податки.

 

3 листопада, на позачерговому засіданні уряду, Кабмін затвердив проєкт бюджету на 2020 рік до другого читання.

 

Зазначимо, що державний бюджет до другого читання враховує оновлений макроекономічний прогноз уряду, зокрема щодо курсу валют. Так, у бюджеті до першого читання закладали курс валют га рівні 28,2 гривні за долар. У новому прогнозі курс закладають на рівні 27 гривень за долар.

 

18 жовтня Верховна Рада України у першому читанні ухвалила законопроєкт про бюджет на 2020 рік.

 

Зазначимо, що законопроєкт про державний бюджет на наступний рік складає Міністерство фінансів, потім його виносять на розгляд уряду, який має підтвердити цей документ та внести до Верховної Ради у вигляді законопроєкту.

 

У Раді бюджет, на відміну від інших законопроєктів, розглядять трьома читаннями: між першим і другим до нього можуть вносити поправки. Бюджет стає законом після того, як за нього проголосують депутати після третього читання, а законопроєкт підпишуть спікер та президент і опублікують в офіційній пресі уряду.

 

Як повідомляла УМ, Кабінет міністрів України виділив 300 млн гривень на доступне житло для 950 сімей.