Уряд не продовжив контракт з Коболєвим та оголосив новий конкурс на цю посаду

13:22, 06.03.2019
Уряд не продовжив контракт з Коболєвим та оголосив новий конкурс на цю посаду

Андрій Коболєв (фото: facebook.com)

Кабінет міністрів України не продовжив контракт з головою правління Нафтогазу Андрієм Коболєвим та оголосив новий конкурс на цю посаду.


Про це заявив прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час засідання уряду 6 березня, повідомляє Громадське.

 

Зазначається, що новий конкурс оголосять з 23 березня. Також уряд обговорить з Наглядовою радою Нафтогазу умови нового контракту з новим головою правління Нафтогазу.

 

"22 березня добігає кінця контракт з головою правління Нафтогаз. Це означає що ми маємо ухвалити рішення з точки зору ефективності корпоративного управління. Сьогодні при ухвалюємо рішення про те, що б 23 березня оголосити конкурс посаду голови правління Нафтогазу", — повідомив Володимир Гройсман.

 

Зазначимо, що наразі правління Нафтогазу активно судиться з Росією та Газпромом щодо стягнення з них компенсації за рішеннями Стокгольмського та Гаазького арбітражів. Зокрема, чинне правління компанії виграло арбітражі у суперечці з Газпромом про газові контракти, укладені 2009 року, а також арбітраж щодо втрати своїх активів внаслідок анексії Криму.

 

Як повідомляла УМ, наглядова рада НАК "Нафтогаз України" ухвалила рішення продовжити контракт з головою правління компанії Андрієм Коболєвим і встановити його місячний оклад в розмірі 2,08 млн гривень.