Саша Козлов створив гру-головоломку на знання української поезії «Лагода»

18:33, 11.08.2023
Саша Козлов створив гру-головоломку на знання української поезії  «Лагода»

Саша Козлов – розробник мобільних ігор

Український розробник мобільних ігор Саша Козлов випустив безкоштовну мобільну гру-головоломку під назвою "Лагода", спрямовану на поглиблення знань про українську поезію.

 

Гра містить бібліотеку з 400 віршів від понад 30 авторів. Гравці можуть вивчати та відпрацьовувати свої знання української поезії, вирішуючи різні головоломки та завдання в грі. 

 

Як інформує Україна молода, про це її автор написав на своїй фейсбук-сторінці.

 

«Лагода задумувалась як спокійна, медитативна гра. Ця головоломка не кидає вам виклик, вона просто хоче допомогти вам розслабитися. Багато уваги приділено звуковим ефектам і атмосфері, на вас не давить жодний таймер, звідусіль не вистрибують рекламні банери. Їх узагалі у грі немає», — повідомив розробник.

 

На початку гри користувач отримує вірш із дещо спотвореним змістом за одним з алгоритмів: переставлені місцями літери або слова, приховані літери, або додані зайві слова, які треба прибрати.

 

Щоб пройти рівень, гравець має виправити всі помилки: що менше помилок він сам зробить, то більше балів отримає. Набираючи бали, можна відкривати нових авторів у бібліотеці.

 

Зараз у ній — понад 400 віршів більш як 30 українських поетів та поеток. Зокрема, є поезія Тараса Шевченка, Лесі Українки, Панаса Мирного, Майка Йогансена, Тодося Осьмачки, Андрія Малишка та інших.

 

За словами розробника, у «Лагоді» — зручний інструментарій для поширення віршів: їх тло навіть можна розфарбувати перед відправленням у соцмережі.

Гра вже доступна для пристроїв на Android та IOS.

 

Нагадаємо, у червні у мобільний застосунок «Давай займемось текстом» розробники додали нову гру «Круть-верть», з допомогою якої можна перевірити та прокращити знання регіональних говірок України.

 

Як повідомляла УМ, з початком війни ворог розпочав не лише збройну агресію проти України, але й інформаційну. Українцям дають поради, як вберегтися від фейків та маніпуляцій у мережі.