Ялинка незламних у Миколаєві створена з маскувальної сітки, фото

19:45, 16.12.2022
Ялинка незламних у Миколаєві створена з маскувальної сітки, фото

Незвичайну ялинку із маскувальної сітки незабаром відкриють у Миколаєві (Фото: suspilne.media)

У Миколаєві цьогоріч замість традиційного новорічного дерева встановлять фронтову «Ялинку незламних». Вона буде створена із маскувальної сітки і замінить пам'ятник покровителю міста Святому Миколаю, який ще у жовтні закрили від обстрілів мішками з піском

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє «Суспільне».

 

Напередодні новорічних свят конструкцію покрили шістьма маскувальними сітками, виготовленими волонтерами. «Дерево» складатиметься із шести секцій, кожна з яких – 6 метрів у висоту та 2,5 метри у ширину.

 

 

«Потім буде демонтаж, буде розгортатися кожна «пелюстка», ми так назвали, зверху донизу, і стягуватися стяжками. Після цього ялинка буде прикрашена кульками та гірляндами. Діти зможуть насолоджуватися новорічними святами»,– розповіла організаторка виробництва Наталія Куличковська.

 

 

За її словами, покриття для «фронтової» ялинки замовили в обласній військовій адміністрації. Сітку виготовляли волонтери в імпровізованому швацькому цеху. Там вони шиють їх для військових Збройних сил України.

 

«Оскільки в цьому році в нас не запланований Новий рік, але наші діти тут ні до чого, ми вирішили зробити сюрприз і все ж таки в місті буде ялинка, але фронтова. Я думаю, наші діти зрозуміють ситуацію, а батьки будуть раді, що буде місце, куди можна привести дітей»,– говорить Куличковська.

 

 

Водночас начальник міського управління культури Юрій Любаров додав, що новорічну ялинку воєнного часу вирішили прикрасити ілюмінацією.  

 

«Сенс не в тому, що ми побачимо, сенс в тому, що ми відчуємо. Це такий проєкт, наші колеги таку назву придумали – «Ялинка незламних». Які часи, така і ялинка. Тут захисна споруда навколо Святого Миколая, і навколо цієї захисної споруди ще одна захисна споруда зараз відбудовується. Це буде такий символ миколаївського Нового року, Різдва цього року»,– розповів Юрій Любаров.

 

Нагадаємо, раніше мер Києва Віталій Кличко розповів, якою буде головна ялинка країни в умовах війни. 
 


Як повідомляла УМ, у засніженій Латвії наші союзники з альянсу НАТО підготували справжній сюрприз, заспівавши «Щедрик» всесвітньовідомого українського композитора Миколи Леонтовича.