У лісах Латвії солдати НАТО заспівали «Щедрик», відео

18:40, 15.12.2022
У лісах Латвії солдати НАТО заспівали «Щедрик», відео

З вірою у мир, стабільність та перемогу солдати Альянсу заспівали «Щедрик» Леонтовича. (Фото НАТО)

У засніженій Латвії наші союзники з альянсу НАТО підготували справжній сюрприз, заспівавши «Щедрик» всесвітньовідомого українського композитора Миколи Леонтовича.

 

Як інформує Україна молода, креативне відео опублікували наYouTube-каналі військово-політичного альянсу.

 

Багатонаціональна група солдат із країн-союзників НАТО заспівала англомовну версію «Щедрика», Carol of the Bells, у засніженому лісі в Латвії.

 

У коментарях під музичним відео чимало користувачів соцмережі висловили захоплення.

 

«Вітання з початком сезону від усіх нас у НАТО»,— лаконічно підписала відео у Twitter пресслужба альянсу.

 

 

«Я дуже радий, що стільки потужних і демократичних націй об’єдналися і створили найбільшу військову силу в історії людства, щоб співати нам різдвяні пісні. Без сарказму — це найкраще, що можна було зробити! Щасливого Різдва всім вам!

 

«Ця українська пісня чудова. Гарно співають. До перемоги та свободи України! Зі святом НАТО особисто»

 

«Чомусь НАТО став моїм новим улюбленим каналом. Красиві голоси»

 

Нагадаємо, раніше ми розповідали, що гурт «Антитіла» презентував нову версію «Щедрика». В Carol for the Charity артисти заспівали: "Подивіться на їхні сльози, на їхніх очах біль і страхи. Пожертвуй для дітей, подаруй їм свято. Тим, хто вірить, повертайтеся додому".

 

Також нову версію "Щедрика" презентувала співачка Тіна Кароль. До 100-річчя композиції організація UAnimals створила трек у рамках кампанії #StopEcocideUkraine для привернення уваги до екологічних злочинів росії під час війни. Який і виконала Кароль.

 

Водночас з нагоди 145-річчя дня народження Миколи Леонтовича учасники цьогорічного Нацвідбору на "Євробачення-2023", гурт TVORCHI представив віртуальний мурал в столиці на зруйнованій від російської ракети будівлі.

 

Як повідомляла УМ, легендарний  "Щедрик" Миколи Леонтовича через сто років знову пролунав у стінах легендарного Карнегі Холл у Нью-Йорку.