Зірка серіалу «Вікінги» Кетрін Винник підтримала Україну

19:57, 17.02.2022
Зірка серіалу «Вікінги» Кетрін Винник підтримала Україну

Голівудська актриса і режисерка українського походження Кетрін Винник неодноразово підтримувала Україну. (facebook.com/KatherynWinnickofficial)

Голівудська актриса українського походження Кетрін Винник публічно підтримала Україну в неспокійні часи російської загрози.

 

Як інформує Україна молода, зірка всесвітньо відомого серіалу «Вікінги» опублікувала фото у вишиванці на своїй сторінці в Інстаграм в ніч на четвер.

 

Акторка опублікувала фото в День єднання, яке вона зробила на тлі банера про 30-річчя незалежності України у Києві минулого року.

 

Нині ж кінозірка написала у соцмережах: «Підтримую Україну!».

 

І додала до допису маленький український прапорець.

 

«Багато підписників Кетрін подякували їй за такі важливі слова й патріотизм: “Дякуємо. Разом ми переможемо”, “Щиро дякуємо за підтримку!”.

 

Зазначимо, що фотографія Винник за добу зібрала понад 100 тисяч лайків та велику кількість коментарів.

 

 

Як відомо, Кетрін Винник виконала роль Лагерти у серіалі «Вікінги», який приніс їй всесвітню славу. 

 

Зауважимо, що предки Кетрін – родом з Галичини. Її дідусь був січовим стрільцем, а народилася вона у канадському місті Етобіко.

 

Її батьки – Роман та Леся Вінницькі – переїхали до Канади у 1948 році. У Торонто акторка займалася в українській скаутській організації “Пласт”, а також щонеділі ходила до тамтешньої української школи імені Цьопи Паліїв.

 

Відомо, що Винник непогано говорить українською та навіть знає деякі народні пісні.

 

 

Як інформувала «УМ», раніше зірка "Вікінгів" уже висловлювала свою підтримку Україні та ділилася знімками зі своєї зустрічі із київськими пластунами.

 

У серпні 2021 року Кетрін Винник (справжнє ім’я - Катерина Анна Винницька) відвідала Україну разом із батьками, які виховували її в Канаді в українському дусі. Усі вони взяли участь в урочистостях з нагоди 30-річчя Незалежності, до того ж, батьки Кетрін ще й відсвяткували своє золоте весілля саме на українській землі.

 

Усі свої враження про відвідини України акторка викладала у сторіз в Інстраграм, зокрема, сфотографувалася на фоні державного прапору України, біля пам'ятника Батьківщині-матері підписавши пост: My motherland (Моя Батьківщина), а також на Софійській площі та біля Андріївської церкви.

 

Нагадаємо, День єднання – нове державне свято, яке започаткував президент Володимир Зеленський. В цю дату заведено підтримувати Україну, вивішувати національні прапори та прикріплювати до одягу синьо-жовті стрічки.

 

У День Єдності патріотичні дописи опублікували й інші зірки: Ірина Горова, гурт Kalush, Леся Нікітюк, Володимир Остапчук, Ектор Хіменес-Браво, Катерина Бужинська, Тимур Мірошниченко, Лілія Ребрик та багато інших.