День Єднання: на НСК «Олімпійський» розгорнули найбільший прапор України, фото

11:13, 16.02.2022
День Єднання: на НСК «Олімпійський» розгорнули найбільший прапор України, фото

Нове свято - День єднання на НСК "Олімпійський" відзначали вперше. (Фото з відкритих джерел)

На НСК  «Олімпійський» в Києві відбулася акція до Дня єднання, на якій активісти розгорнули найбільший державний прапор у столиці - 200 метрів завдовжки.

 

Як інформує УМ, в заході взяли участь кілька сотень осіб в середу вранці. 

 

Учасники акції зробили декілька кругів навколо поля стадіону.

 

Вся їхня патріотична хода супроводжувалася відомою піснею Тараса Петриненка "Україна".

 

Під час заходу було також виконано гімн України.

 

По завершенні гімну учасники проскандували "Слава Україні! Героям слава!".

 

На екранах стадіону також майорів український прапор.

 

 

Нагадаємо, що 16 лютого 2022 року президент України Володимир Зеленський своїм указом оголосив Днем єднання на противагу озвученій саме на цей день даті ймовірного вторгнення Росії. 

 

Під час святкування на всіх будинках та спорудах рекомендували підняти державні прапори, а громадянам додати до одягу жовто-блакитні стрічки. З цієї нагоди центр міста прикрасили банерами та українськими прапорами.
 
Тим часом, у Верховній Раді сьогодні співали гімн України. Депутати на засідання також прийшли з українськими прапорами.
 
Крім того, з нагоди Дня єднання біля будівлі Кабінету Міністрів України відбулася церемонія урочистого підняття державного прапора України. Участь у заході взяли прем’єр-міністр Денис Шмигаль та члени уряду.
 
 
До нового свята долучилася і Національна збірна України на Олімпіаді в Пекіні. Спортсмени і тренери також розгорнули державний прапор.
 
"Разом з усією Олімпійською родиною України долучаємося до Дня Єднання! Вище, швидше, сильніше - разом!", - йдеться у дописі НОК України. 
 

Як повідомляла УМ, 22 січня в Україні відзначили свято – проголошення Акта Злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки, що відбулося 22 січня 1919 року.