Приїхала на землю предків: зірка серіалу «Вікінги» Кетрін Вінник відвідала Київ

27.08.2021
Приїхала на землю предків: зірка серіалу «Вікінги» Кетрін Вінник відвідала Київ

Кетрін Вінник.

Голлівудська актриса, зірка серіалу «Вікінги» Кетрін Вінник днями відвідала Київ.

 

І в цьому нічого дивного, адже Катерина Вінницька (справжнє ім’я дівчини) — етнічна українка, що народилася в Торонто (Канада), до восьми років розмовляла винятково українською мовою, ходила до «Пласту» та української недільної школи, відвідувала греко-католицьку школу, тож настав час познайомитися з землею предків.

 

Батьки Катерини — родом з України, але під час Другої світової, рятуючись від радянського рабства, їхні родини вимушені були податися на Захід, а згодом і за океан. Татова родина Катерини походить із Борислава та Старого Самбора, а дід, Володимир Вінницький, був січовим стрільцем із 16 літ, приписавши собі роки.

 

Родина Лесі та Романа Вінницьких (батьків актриси) і в Канаді дотримувалася українських традицій (на власному весіллі у 1971 році, наприклад, наречені були одягнені у вишиванки), і доньку виховувала в пошані до всього рідного.


Тепер Кетрін Вінник — відома не лише в себе вдома, у Канаді, а й у Голлівуді, відповідно — по всьо­му світу і, звісно ж, в Україні, адже актриса знялася не тільки в популярних «Вікінгах», а й у таких відомих стрічках, як «Доктор Хаус», «Повсталий з пекла», «Кістки» тощо.

 

У 2002 р. Кетрін нагородили як кращу актрису на Нью-Йоркському міжнародному фестивалі незалежного кіно за роль у фільмі «Татова донька», у 2012-му вона отримала нагороду як краща актриса на фестивалі в Беверлі-Хіллз («Дитя повітря»).

 

Крім того, дівчина з дитинства серйозно займалася бойовими мистецтвами, в 13 років отримала перший чорний пояс, стала срібною призеркою Канади з тхеквондо, в 16 — володарка другого дану з карате і третього — з тхеквондо, що неабияк допомагає в професійній кар’єрі актриси.


Та цього літа Катруся (так називають дівчину вдома) вирішила відпочити на своїй історичній Батьківщині, де вона до цього не була ще ні разу, та й привід є серйозний: цьогоріч батьки панни Вінницької святкують 50-річчя подружнього життя.

 

Тож родина вирушила до Києва, відвідала чимало історичних місць та мистецьких локацій, про що Кетрін виклала докладні сторіз у своєму інстаграмі.