Книга рекордів Гіннеса: туркеня визнана найвищою жінкою в світі, фото

16:27, 13.10.2021
Книга рекордів Гіннеса: туркеня визнана найвищою жінкою в світі, фото

Румейсі Гельгі.

Мешканка Туреччини, 24-річна Румейсі Гельгі, внесена до Книги рекордів Гіннеса, як найвища із нині живих жінок. Її зріст — 215,16 см.

 

Як інформує УМ, про її рекорд повідомили у середу, 13 жовтня, на сайті книги рекордів Гіннеса.

 

Її зріст обумовлений синдромом Уівера, який викликає прискорене зростання. Через це Гельгі зазвичай пересувається в інвалідному кріслі, із ходунками вона також може ходити, але протягом короткого проміжку часу.

 

 

Цього року Гельгі повторно виміряли після того, як в 2014 році її назвали найвищою дівчиною-підлітком у світі у віці 18 років.

 

«Для мене велика честь знову привітати Румейсі в книзі рекордів. Її неприборканий дух і гордість за те, що вона виділяється з натовпу, надихають», — сказав головний редактор Книги рекордів Гіннеса Крейг Глендей.

 

Найвища людина в світі, Cултан Кьосен, також з Туреччини, його зріст становить 251 сантиметр.

 

У Книзі рекордів Гіннеса говориться, що той факт, що найвищі з нині живих рекордсменів чоловіків і жінок з однієї країни, є «рідкістю».

 

Востаннє це було у 2009 році, коли Бао Сишунь (236,1 см) і Яо Дефень (233,3 см) з Китаю тримали звання найвищих людей світу.

 

 

Взагалі найвищою жінкою з коли-небудь зареєстрованих була Цзен Цзіньлянь з китайської провінції Хунань, зріст якої на момент смерті в лютому 1982 року складав 246,3 см.