Іспанія завершила надзвичайний стан і відкриває кордони

16:25, 21.06.2020
Іспанія завершила надзвичайний стан і відкриває кордони

Іспанія відкрила кордони для туристів з країн Євросоюзу, країн Шенгенської зони і Великої Британії.

Режим надзвичайного стану, введений в Іспанії 14 березня, оголошено завершеним в неділю, 21 червня.

 

Відтак, до Іспанії знову почнуть пускати туристів з Євросоюзу, Шенгенської зони і Великої Британії.

 

Як передає «Україна молода», про це повідомляють ЗМІ Іспанії.

 

«Ми сильно постраждали, але ми опиралися. Ми згладили криву, і ми зробили це разом », - заявив прем'єр-міністр Іспанії Педро Санчес, підбиваючи підсумки карантину, за кілька годин до зняття режиму надзвичайного стану.

 

Він також додав: «Ми залишимо позаду стан надзвичайного стану і введемо нове поняття нормальності. Вірус проникнув у наше життя вже давно. Перетнув кордони. Ніхто не знав, що ми були на самому початку найбільшої кризи в галузі охорони здоров'я за останні 100 років. Більше 28 000 співгромадян загинуло в нашій країні. Дев'яносто дев'ять днів тому пріоритетом був порятунок життя, тому 14 березня я оголосив про активізацію надзвичайного стану ».

 

Санчес також нагадав про загрозу другої хвилі, яку Іспанія повинна «уникнути будь-якою ціною».

 

Як зазначає ВВС, зі зняттям НС Іспанія відкрила кордони для туристів, скасувавши обмеження на поїздки для іноземних гостей з країн Європейського союзу, країн Шенгенської зони і Великої Британії.

 

Всі пасажири, які прибуватимуть, будуть вимірювати температуру в аеропорту, повідомляти інформацію про наявність вірусу і свої контактні дані.

 

За даними Worldometer, в Іспанії з початку пандемії було зафіксовано 293 018 випадків коронавірусу, зокрема 28 322 людей загинуло.

 

У світі станом на 21 червня зафіксовано 8 932 413 випадків коронавірусу, у тому числі 467 024 летальних, одужало 4 749 743 людини.

 

Як повідомляла «УМ», Чорногорія відкрила кордон для українських туристів з 21 червня.