Чемпіон світу з кікбоксингу, доброволець Роман Головатюк поліг у бою

20:26, 31.08.2024
Чемпіон світу з кікбоксингу, доброволець Роман Головатюк поліг у бою

Чемпіон-кікбоксер Роман Головатюк воював у лавах Сил спецоперацій ЗСУ. (Фото Кам'янець-Подільської міськради)

Чемпіон світу з кікбоксингу, заслужений майстер спорту Роман Головатюк, який добровольцем пішов захищати Україну, поліг у бою з російськими окупантами.

 

У вересні захиснику мало виповнитися 29 років. Служив у Силах спецоперацій ЗСУ. 

 

Як інформує Україна молода, про важку втрату повідомила Кам'янець-Подільська міська рада у суботу.

 

«За покликом серця Роман полишив спортивну кар'єру, і з перших днів війни добровольцем пішов туди, де був потрібен. Це велика втрата для всієї України. На жаль, тепер він залишиться в історії України та нашій пам'яті», - йдеться у дописі мерії.

 

Роман Головатюк народився 30 вересня 1995 року у селі Красноставці Хмельницької області. У 2012 році вступив у Подільський державний аграрно-технічний університет.

 

У 2014-му почав займатися у секції кікбоксингу.

 

Водночас, як зазначили у Спортивному комітеті молоді та спорту, Роман вважався одним з найкращих спортсменів у кікбоксингу WAKO.

 

«Гучно заявив про себе на всю Україну та за її межами у 22-річному віці, коли виборов медаль на Х Всесвітніх іграх у Польщі 2017 року. І після цього він продовжив визначну спортивну кар'єру: ЗМС з кікбоксингу WAKO, фіналіст Всесвітніх ігор, чемпіон світу, багаторазовий володар Кубків світу та Європи, багаторазовий чемпіон України.

 

Славетний атлет, справжній українець, воїн і герой», - розповіли у комітеті.

 

Як повідомляла «УМ», історик та аспірант Українського католицького університету, десантник Микола Гаєвой поліг у бою на Курщині 27 серпня.