Євро-2024: Гаррі Кейн є найкращим бомбардиром в історії плей-офф

10:05, 12.07.2024
Євро-2024: Гаррі Кейн є найкращим бомбардиром в історії плей-офф

Шостий гол Кейна в плей-оф чемпіонатів Європи — новий абсолютний рекорд турніру. (facebook.com/EURO2024)

Капітан та форвард збірної Англії Гаррі Кейн став найрезультативнішим гравцем в історії плей-офф великих міжнародних турнірів.

 

Такого результату він досяг після вольової перемоги Англії над Нідерландами (2:1) у  півфіналі Євро-2024 у Дортмунді.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє УЕФА.

 

Під час матчу збірна "трьох левів" зрівняла рахунок з пенальті. 11-метровий заробив Гаррі Кейн, який самостійно переграв голкіпера Барта Вербрюггена з позначки.

 

«Наш капітан став гравцем з найбільшою кількістю голів у плей-офф в історії чоловічого ЄВРО, як найкращий бомбардир змагань за весь час», - наголошують на сторінці збірної Англії у соцмережах.

 

Для Кейна цей гол у півфіналі став уже третім на нинішньому Євро: англієць також уражав ворота Данії (1:1) в груповому раунді і забив переможний гол в екстратаймі матчу 1/8 фіналу зі Словаччиною (2:1).

 

Шостий гол Кейна в плей-оф чемпіонатів Європи — новий абсолютний рекорд турніру, який дотепер належав французові Антуану Грізманну.

 

6 – Гаррі Кейн (Англія)

5 – Антуан Грізманн (Франція)

4 – Герд Мюллер (Німеччина)

4 – Дітер Мюллер (Німеччина)

4 – Драган Джаїч (Сербія)

4 – Нуну Гомеш (Португалія)

 

 

Дев'ятий м'яч Кейна у плей-оф великих міжнародних турнірів (Євро / ЧС) — теж новий рекорд. Найбільше у матчах на виліт форвард відзначався на Євро-2020 — чотири голи у такій самій кількості ігор.

 

Перед фіналом Іспанія — Англія на звання найкращого бомбардира турніру претендують Гаррі Кейн та Дані Ольмо з трьома голами.

 

Стільки ж забили німець Джамал Мусіала, грузин Жорж Мікаутадзе, словак Іван Шранц і нідерландець Коді Гакпо — для них турнір уже завершено.

 

Гаррі Кейн став найрезультативнішим гравцем в історії плейоф великих міжнародних турнірів: топ-5 рейтингу

 

Нагадаємо, фінал Євро-2024 Іспанія — Англія розіграють у Берліні в неділю, 14 липня о 22:00 за київським часом.

 

Як повідомляла «УМ», вінгер збірної Іспанії, 16-річний Ламін Ямаль став не лише став кращим гравцем матчу Іспанія-Франція, але й побив кілька рекордів на Євро-2024 у Німеччині.