Вдруге в кар'єрі: тенісистка Костюк вийшла у фінал турніру WTA

12:58, 03.03.2024
Вдруге в кар'єрі: тенісистка Костюк вийшла у фінал турніру WTA

Марта Костюк вдруге зіграє у фіналі турніру WTA.

У фіналі турніру WTA українська тенісистка Костюк зіграє вдруге – рік тому українка здобула свій перший титул.

 

Як інформує УМ, про це повідомило видання Чемпіон.

 

Українська тенісистка Марта Костюк пробилася у свій другий дорослий фінал турніру WTA.

 

У ніч із 3 на 4 березня киянка побореться за титул Cymbiotika San Diego Open - WTA 500 з британкою Кеті Бултер. Переможниця отримає не лише 500 очок у рейтинг, а й 142 тис. доларів.

 

Матч розпочнеться не раніше 2:00 за київським часом. Поєдинок у прямому етері транслюватиме телеканал Setanta Sports Ukraine.

 

Цікаво, що саме рік тому Костюк виграла свій перший титул, там же у США, в Остіні (WTA 250), який відбувається паралельно. Тоді в фіналі українська тенісистка впевнено перемогла росіянку з французьким паспортом Варвару Грачьову (6:3, 7:5).

 

Найвища позиція в рейтингу WTA Костюк - 28, проте перемога у вирішальній зустрічі дозволить Марті піднятися на 27 сходинку.

 

Свій єдиний титул у єдиному фіналі Бутлер здобула також у 2023-му, кількома місяцями пізніше, вигравши турнір у Ноттінгемі (WTA 250).

 

Найвища позиція в рейтингу WTA Бултер - 48. Однак уже в оновленому рейтингу британка суттєво підніметься, як високо - вирішить фінальна зустріч у Сан-Дієго.

 

Зауважимо, що напередодні бойфренд Бултер - австралієць де Мінор виграв турнір в Акапулько і не зміг залишитися на традиційну вечірку, бо вирушив до Сан-Дієго вболівати за свою обраницю.

 

Як повідомляла УМ, Спортивні пристрасті: Роналду дискваліфікували  за непристойний жест, Світоліна - боротиметься за медаль Олімпіади-2024.