Спортивні пристрасті: Роналду дискваліфікували за непристойний жест, Світоліна - боротиметься за медаль Олімпіади-2024

12:14, 29.02.2024
Спортивні пристрасті: Роналду дискваліфікували  за непристойний жест, Світоліна - боротиметься за медаль Олімпіади-2024

Кріштіану Роналду дискваліфікували на один матч за непристойний жест під час гри (не той, який жображено на фото).

На один матч, за нібито образливий жест під час гри чемпіонату Саудівської Аравії, дискваліфікували нападника Аль-Насра Кріштіану Роналду.

 

Як інформує УМ, про це повідомило агенство Associated Press та Messiologist у соцмережі Х.

 

У неділю Аль-Наср переміг Аль-Шабаб з рахунком 3:2. Після матчу з’явилося відео, на якому Роналду затискає вухо і махає рукою перед тазом. Здається, цей жест він показав вболівальникам Аль-Шабаб, які провокували футболіста, вигукуючи імʼя його давнього футбольного суперника: «Мессі! Мессі!».

 

Комітет з питань дисципліни та етики Федерації футболу Саудівської Аравії (SAFF) оголосив, що Роналду дискваліфікували на один матч за його вчинок. До того ж, йому доведеться виплатити Аль-Шабаб штраф у розмірі 20 тисяч саудівських ріалів ($5 333), щоб покрити витрати клубу на подання скарги, а половина від цієї суми піде федерації. У комітеті заявили, що це рішення не підлягає оскарженню.

 

ЗМІ Саудівської Аравії пишуть, що Роналду у своє виправдання сказав комітету, що він тоді показав жест перемоги, поширений у Європі.

 

Це не перший випадок, коли португальський «хуліган»-футболіст потрапляє у скандал після його переходу в Аль-Наср. У квітні минулого року, покидаючи поле після гри проти Аль-Хіляля, Роналду схопився за геніталії, коли вболівальники скандували ім’я Мессі. Після цього, як заявив Аль-Наср, нападник отримав травму паху.

 

Наприкінці 2022 року Кріштіану Роналду офіційно став гравцем футбольного клубу «Аль-Наср» із Саудівської Аравії після того, як розірвав контракт із футбольним клубом «Манчестер Юнайтед» за взаємною згодою.

 

У свою чергу перша ракетка України Еліна Світоліна (17) планує поборотися за медаль Олімпійських ігор-2024 у Парижі.

 

Про це повідомила тенісистка в інтерв'ю kamp-sport.com.

 

"Я граю щотижня та нагадую про війну, тому що багато світових медіа вже не згадують цю тему. Намагаюсь зробити все можливе зі свого боку.

 

Зараз готуємось до Олімпійських ігор, будемо боротись за медаль. Подивимось, як усе буде відбуватися. Маю велику мотивацію перемагати", - відзначила Світоліна.

 

Нагадаємо, що Еліна здобула бронзу на Олімпіаді в Токіо-2020.

 

Відзначимо, що свій останній матч Еліна зіграла на турнірі в Дубаї, де поступилась першій ракетці світу польці Ізі Швьонтек із рахунком 1:6, 4:6.

 

Рейтинг WTA: Світоліна піднялася на 17-ту позицію

 

Як повідомляла УМ, на турнірі WTA1000 в Дубаї Еліна Світоліна в третьому колі поступилася першій ракетці світу.