МОК має назавжди заборонити прапор рф на Олімпіадах – Родченков

13:57, 08.02.2024
МОК має назавжди заборонити прапор рф на Олімпіадах – Родченков

«Російський прапор і гімн стали символами вбивств і зґвалтувань», – заявив викривач допінгу Григорій Родченков. (Фото: Reuters)

Григорій Родченков, ексглава Московської антидопінгової лабораторії закликав Міжнародний олімпійський комітет (МОК) назавжди заборонити російську символіку на Олімпійських іграх.

 

Як інформатор Всесвітньої антидопінгової агенції (WADA) він назвав прапор та гімн країни-агресорки символами війни проти України.

 

Як інформує УМ, про це Родченков заявив в інтерв'ю американському телеканалу CNN.

 

 Росіянин, який з 2016 року проживає в США і перебуває під захистом ФБР через загрози з боку російської держави, наголосив, що МОК зобов'язаний продемонструвати свій авторитет та запровадити серйозні санкції проти РФ.

 

"Російський прапор та гімни стали символами вбивств та зґвалтувань – їх слід заборонити на Олімпійських іграх назавжди. Ця війна немислима та нецивілізована. Немає сумнівів у тому, що якщо МОК хоче мати хоч якийсь авторитет, він має дискваліфікувати російських спортсменів щонайменше на 10 років. Якби було проведено повноцінні розслідування, то російські лижники та ковзанярі з аномальними показниками в крові були б відсторонені від Олімпійських ігор", – сказав Родченков.

 

Нагадаємо, що ексглава Московської антидопінгової лабораторії після Олімпіади у Сочі-2014 розкрив державну систему застосування російськими спортсменами заборонених речовин. За підсумками розслідуванням рф позбавили 11 медалей змагань.

 

Додамо, що дворазовий олімпійський чемпіон Дмитро Васильєв закликав росію влаштувати переворот та захопити владу у МОК.

 

Як повідомляла УМ, Валієва «посприяла»: російських фігуристів офіційно позбавили «золота» Олімпіади-2022.