Українські шаблістки на чолі з Харлан здобули 4 місце на ЧС у Мілані

17:04, 30.07.2023
Українські шаблістки на чолі з Харлан здобули 4 місце на ЧС у Мілані

Українські шаблістки Ольга Харлан, Юлія Бакастова, Аліна Комащук та Олена Кравацька. (facebook.com/fie.org)

Жіноча збірна України з фехтування на шаблях здобула 4 місце  та закінчила виступи на чемпіонаті світу в італійському Мілані у неділю.

 

Українки не пройшли у півфінал, поступившись Франції та не вибороли бронзову командну медаль, поступившись збірній Південної Кореї.

 

При цьому, наші дівчата показали найкращий результат на турнірі.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Національна федерація фехтування України у неділю.

 

«Без нагороди, але з важливими очками у відборі на Олімпаду-2024!

 

На четвертому місці завершують командний турнір на чемпіонаті світу у Мілані українські шаблістки Ольга Харлан, Юлія Бакастова, Аліна Комащук та Олена Кравацька.

 

 

У поєдинку за бронзу підопічні Євгенія Стаценка та Андреа Теренціо поступилися другому номеру світового рейтингу збірній Південної Кореї (32:45)», - йдеться у повідомленні.

 

 

Федерація також дякує за боротьбу нашій олімпійській чемпіонці Ользі Харлан, на чию долю випали неймовірні випробування в останній тиждень, та її подругам по команді.

 

«Вони не зламалися, не опустили руки, зробили майже неможливе, бувши 13-м номером світового рейтингу, ще в 1/8 вибили з боротьби господарок чемпіонату італійок (45:33) та сьогодні у валідольному чвертьфіналі одним ударом взяли гору над США (45:44).

 

У таких складних обставинах українки зуміли пробитися до четвірки найсильніших команд світу і заробили вкрай важливі очки для відбору команди на Олімпійські ігри у Парижі.

Ми знаємо скільки сил було вкладено, яка робота була пророблена, скільки поту і сліз пролито, пишаємося вами та віримо у вас!

 

Низький уклін усім, хто був разом з Ольгою Харлан і нашою командою. Дякуємо, що вболівали і боролися разом з нами. Ваша підтримка дуже важлива!», - додали у Федерації фехтування України.

 

 

Зауважимо, що командні змагання з фехтування на шаблях замикають програму чемпіонату світу-2023 для збірної України. В усіх інших видах зброї українці не доходили до півфіналу: найкращим результатом на турнірі був чвертьфінал у жіночій шпазі.

 

Як повідомляла «УМ», виступи на чемпіонаті світу жіноча команда шаблісток розпочала у суботу, 29 липня, подолавши два раунди. Спершу українки здолали Узбекистан - 45:27, а потім - четверту сіяну Італію (45:33), вийшовши до чвертьфіналу.

 

У чвертьфіналі українки зустрічалися проти команди США. І здобули вольову перемогу: спершу відігралися з рахунку 11:20, тоді втратили перевагу "+5" (з 35:30 в 39:40). Зрештою, результат визначив "чемпіонський" укол від Ольги Харлан - 45:44.

 

У півфіналі Україна поступилася Франції 32:45. І могла лише поборотися за "бронзу" у поєдинку проти Республіки Кореї.

 

Проте і у "бронзовому" фіналі Україна зазнала поразки. Українські фехтувальниці програли з аналогічним рахунком, що й у півфіналі - 32:45, і посіли підсумкове четверте місце на турнірі.