Чемпіонат світу з тхеквондо: юні українці вибороли 5 медалей

12:29, 24.06.2023
Чемпіонат світу з тхеквондо: юні українці вибороли 5 медалей

Юні українці успішно виступили на чемпіонаті світу з тхеквондо (Фото: Українська федерація учнівського спорту)

На чемпіонаті світу з тхеквондо украінська учнівська збірна виборола 5 нагород. Головним тренером команди є Сергій Чайка. Змагання проходили в місті Масатлан, Мексика. 

 

Як інформує Україна молода, про це повідомила Українська федерація учнівського спорту.

 

«Наші – найсильніші. І вони довели це безпосередньо на татамі. Це закономірний результат, адже багато людей працює, щоб діти мали можливість тренуватися, вдосконалюватися, виступати на змаганнях високого рівня», – заявив президент Української федерації учнівського спорту Роман Греба.

 

У скарбничці команди одна золота, дві срібні та дві бронзові нагороди. Чемпіонкою світу стала Катерина Ступак з Полтави.

 

«Було важко, але я впоралася – бо дуже хотіла взяти перше місце. Слава Україні!»,—зазначила вона.

 

Срібні медалі вибороли Марія Романенко з Камʼянець-Подільського та Артем Балака з Ірпеня.

 

«Нас чудово прийняли в Мексиці. Атмосфера на змаганнях була просто "Вау!". Хоч було і трохи спекотно. Слава Україні!»,– поділилась враженнями Марія.

 

 

Бронзові призери – Даніїл Майданюк з Камʼянець-Подільського та Матвій Форостюк з Києва.

 

«Наші спортсмени довели, що є лідерами у своїх вікових категоріях. Попри суттєву різницю у часі – 10 годин – зуміли адаптуватися і налаштуватися на результат. Дякуємо ЗСУ і всім оборонцям України, що ми маємо можливість виступати на таких змаганнях. Слава нації, смерть ворогам!»,– розповів головний тренер Сергій Чайка.

 

Як повідомляла УМ, у нинішньому сезоні нова зірка вітчизняної спортивної гімнастики — Ілля Ковтун — не втомлюється підтверджувати, що недаремно вдруге поспіль потрапив до числа претендентів на звання кращого гімнаста року в Європі.

 

У 2023-му вихованець Ірини Надюк уже виграв вісім нагород на чотирьох етапах Кубка світу, зробив медальний хет-трик на континентальному форумі й двічі піднявся на п’єдестал на першому для себе в поточному році етапі Кубка світового виклику.