МОК виключив зі свого складу Міжнародну боксерську асоціацію на чолі з Кремльовим

16:33, 22.06.2023
МОК виключив зі свого складу Міжнародну боксерську асоціацію на чолі з Кремльовим

Боксерська асоціацію на чолі з Кремльовим уже не в складі МОК (Фото з відкритих джерел)

Міжнародний олімпійський комітет викинув зі свого складу Міжнародну боксерську асоціацію (IBA). 

 

Цю асоціацію нині очолює одіозний росіянин Умар Кремльов. 

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє пресслужба МОК

 

Виконавча рада МОК дійшла висновку, що IBA не виконала умови, які були поставлені перед нею. 69 членів МОК проголосували "за", 1 – "проти".  Водночас організація рекомендує залишити бокс у програмі наступних Олімпійських ігор, що відбудуться у Парижі у 2024 році.

 

Відомо, що ще 2019 році МОК відсторонив IBA від організації олімпійського турніру з боксу. Приводом для цього стали звинувачення у фінансових, суддівських та етичних проблемах.

 

7 червня виконавча рада МОК розглянула звіт IBA і порекомендувала сесії МОК остаточно виключити асоціацію боксу зі списку членів організації. 22 червня на сесії МОК мали проголосувати щодо майбутнього Міжнародної асоціації боксу.

 

Нагадаємо:  у жовтні 2022 року ІВА повідомляла,  що поверне до участі у змаганнях спортсменів із Росії та Білорусі, бо зберігає "політичний нейтралітет".

 

Санкції були впроваджені у відповідь на повномасштабну війну проти України. Вони полягали в недопуску представників збірних Росії та Білорусі до змагань. У липні Україна закликала міжнародних партнерів заборонити росіянам та білорусам виступати на спортивних змаганнях навіть під нейтральними прапорами. Однак у вересні президент IBA, росіянин Умар Крємльов, закликав навпаки скасувати санкції. 

 

Наприкінці вересня IBA заборонила українським боксерам виступати під державним прапором на юніорському чемпіонаті Європи. 
 

Як повідомляла УМ, через допуск атлетів з росії та білорусі збірна Україна ухвалила рішення бойкотувати головний старт змагального сезону чемпіонату світу з дзюдо.