Жадібне пузо: Тайсон Ф'юрі та Олександр Усик фіналізують контракт на бій

12:35, 11.03.2023
Жадібне пузо: Тайсон Ф'юрі та Олександр Усик фіналізують контракт на бій

Бій Ф'юрі-Усик відбудеться 29 квітня на стадіоні Вемблі у Лондоні. (twitter.com/WBABoxing)

Чемпіони світу з боксу у суперважкій вазі – українець Олександр Усик (за версіями WBA (Super), WBO та IBF) та британець Тайсон Ф'юрі (за версією WBC) нарешті домовилися про проведення поєдинку.

 

Наразі їхні команди досягли згоди щодо дедлайну та фіналізують контракт на бій.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомив президент WBA у Твіттер в суботу.

 

«Президент WBA Гільберто Мендоса отримав підтвердження від команд Олександра Усика і Тайсона Ф'юрі про наявність домовленості про проведення об'єднавчого бою.

 

Вони попросили час для роботи над контрактами, щоб закрити угоду», - йдеться у повідомленні.

 

Бій відбудеться 29 квітня на стадіоні "Вемблі" у Лондоні.

 

Напередодні Усик та Ф'юрі обмінялися короткими критичними відеоповідомленнями на адресу один одного.

 

Врешті Олександр Усик погодився на розподіл гонорару за бій з Тайсоном Ф'юрі, але висунув одну умову британцеві. Мовляв, британець отримає 70% гонорару, але повинен пожертвувати Україні 1 мільйон фунтів стерлінгів одразу після бою.

 

Раніше, через невирішені фінансові питання дату бою було перенесено з березня на 29 квітня, а в останньому інтерв'ю Олександр Красюк, промоутер Усика узагалі заявив, що проведення бою під питанням, нагадує «Суспільне спорт».

 

Адже команда британського боксера вважає, що саме він має отримати більшу частку гонорару за бій. В одному з останніх коментарів Тайсон заявив, що Олександр має отримати не більше 30%.

 

Відтак, Тайсон Ф'юрі у своєму відео сказав: "Усик, підписуй контракт, потворний виродку".

 

Натомість Олександр Усик записав більш розлоге повідомлення, в якому заявив, що готовий на розподіл гонорару за схемою 70% на 30% на користь Ф'юрі. Водночас, українець висунув одну умову.

 

«Гей, жадібне пузо. Я приймаю твою пропозицію 70% на 30%, щоб битися 29 квітня на «Вемблі». Але ти обіцяєш пожертвувати Україні 1 мільйон фунтів відразу після бою. І за кожен день твоєї затримки ви заплатите 1% зі свого гаманця українцям. Домовились?», - сказав Усик.

 

ДОВІДКА «УМ»

 

36-річний Усик утримує пояси WBA, WBO та IBF у надважкій вазі. Залишається непереможеним після 20 професійних поєдинків, у 13 з яких здобував дострокові перемоги. Останній бій провів у серпні 2022 року, коли роздільним рішенням суддів здолав Ентоні Джошуа.

 

34-річний Ф'юрі - чемпіон світу в гевівейті за версією WBC. У 34 професійних поєдинках здобув 33 перемоги (24 - достроково), звівши ще один бій до нічиєї. В останньому поєдинку в грудні 2022-го здолав Дерека Чисору технічним нокаутом у десятому раунді.

 

Зауважимо, що для абсолютного чемпіонства в суперважкій вазі Усику бракує лише титулу WBC, яким володіє Ф'юрі. Жодного разу в історії боксу не було суперважковаговика, який би володів усіма чотирма поясами одночасно.