Похід за «абсолютом»: Усик та Ломаченко готуються скоро провести бій за титул абсолютного чемпіона світу

07.12.2022
Похід за «абсолютом»: Усик та Ломаченко готуються скоро провести бій за титул абсолютного чемпіона світу

Тайсону Ф’юрі не склало проблеми легко перемогти свого співвітчизника Дерека Чісору. (Фото з сайту fightnews.info.)

Непереможний британський важковаговик Тайсон Ф’юрі, володар чемпіонського пояса WBC, повернувся в ринг.

 

Минулих вихідних у Лондоні він легко переміг свого співвітчизника Дерека Чісору, після чого викликав на бій чемпіона світу за версіями WBO, WBA та IBF Олександра Усика.

 

«Ідеальний час для бою Усик — Ф’юрі. Сподіваюся, що всі чотири організації розуміють важливість цього бою та санкціонують його», — заявив президент WBC Маурісіо Сулейман.


Після того як Усик вдруге здолав Ентоні Джошуа й зберіг за собою три престижні пояси, команда українця почала активно шукати шляхи для бою за абсолютне чемпіонство.

 

Повернення ж Ф’юрі у ринг, який, було, вже збирався на спортивну пенсію, — серйозно наближає боксерський світ до об’єднавчого поєдинку в найпрестижнішому ваговому дивізіоні.


«Мені здається, що влаштувати бій Ф’юрі та Усика дуже легко. На Близькому Сході за цей бій запропонують великі гроші, і я вважаю, що цьому бою бути. На кону стоятимуть титули, бо Саудівська Аравія зацікавлена в тому, щоб бій пройшов за звання абсолютного чемпіона світу. Втім для організації цього поєдинку їм потрібно вирішити кілька питань, і я впевнений, що вони впораються з цим», — каже відомий британський промоутер Едді Хірн.
При цьому особистий промоутер Усика Олександр Красюк наголошує: «Ми йдемо за званням абсолютного чемпіона, а що буде далі — відомо одному Богу».

Британець Ф’юрі сподівається використати свої фізичні габарити для успішного проведення бою з Олександром Усиком.
Фото з сайту sportarena.com.


Український чемпіон на власні очі стежив за протистоянням, у якому Ф’юрі без проблем розібрався з Чісорою. Відправивши в десятому раунді опонента в технічний нокаут, Тайсон з характерною для нього словесною розв’язаністю взявся кликати в ринг чемпіона WBO, WBA та IBF.


«Хтось зрозумів, що Ф’юрі кричав Усику після бою? Так, ми відчули енергію, але не розібрали слова», — зауважив Олександр Красюк.


А приправлені ненормативною лексикою гучні заяви Ф’юрі стосувалися одного: він легко розбереться зі своїм набагато скромнішим у фізичному плані візаві.


Те ж саме говорить і батько Тайсона — Джон Ф’юрі.

 

«Тайсон має навички, рішучість, силу, інтелект. Він добре маскує удари. Тайсон є дуже ефективним, адже я знаю все, що він робить і чого не робить. Зрештою, я не можу уявити, як він програє. Я бачив Усика біля рингу — він просто надто маленький. Я знаю, що Усик — хороший дрібний боєць. Але хороший великий боксер завжди переможе хорошого маленького боксера».


Водночас український важковаговик переконує: «Головне — мотор, а не «рама». Я тренуватимуся. Я дуже сильно тренуватимусь для того, щоб показати дуже гарний поєдинок і з божою допомогою перемогти».


Прогнозується, що Ф’юрі та Усик можуть провести об’єднавчий бій у лютому-березні наступного року. Хоча сам британець не виключає, що наступний поєдинок матиме статус добровільного захисту, в якому його опонентом буде Джо Джойс.

 

При цьому Джойса чемпіон WBC називає небезпечним для себе суперником. А Усика Ф’юрі кваліфікує як хорошого титулованого боксера, котрий став абсолютним чемпіоном у важкому дивізіоні, а також узяв титули  «супертяжах».

 

«Вважаю, що він має фантастичну кар’єру, але переконаний, що впораюся з ним», — зауважує Тайсон.


До речі, активно готується до бою за титул абсолютного чемпіона й друг Усика — Василь Ломаченко. Власник промоутерської компанії Тор Rank Боб Арум, який опікується професіональною боксерською кар’єрою українця, каже, що анонс майбутнього бою Ломаченка та Девіна Хейні відбудеться найближчими тижнями.

 

«Поки що ми точно не знаємо, де пройде поєдинок. Він може відбутися на Близькому Сході, у Лас-Вегасі або у Нью-Йорку. Але сподіваюся, що ми його проведемо до середини березня», — наголосив Арум.


Білл Хейні — батько абсолютного чемпіона в середній вазі — також підтвердив інформацію про готовність до проведення поєдинку з Ломаченком: «Думаю, що незабаром ми оголосимо про бій. Щодо дати, то навіть якби я знав, усе одно нічого не сказав би, тому що це не моя робота».


За словами менеджера Ломаченка Егіса Клімаса, зараз сторони активно працюють над визначенням місця бою, обираючи між Близьким Сходом та США. А сам Василь зосереджений на своїй головній меті — титулі абсолютного чемпіона світу.

Пояс для колекції


Тим часом інший знаний вітчизняний боксер Денис Берінчик минулими вихідними в Лондоні, перемігши за підсумками 12 раундів француза Івана Менді, всьоме захистив титул чемпіона за версією WBO International у легкій вазі та приміряв новий для себе пояс — Європейського боксерського союзу (EBU). Зауважимо, що поєдинок українця передував бою Ф’юрі та Чісори.