У Туреччині сталася масова бійка між українськими та російськими футболістами

09:58, 14.02.2023
У Туреччині сталася масова бійка між українськими та російськими футболістами

Закарпатський ФК Минай. (fcminaj.com)

Масова бійка між російськими та українськими футболістами сталася в турецькому готелі Royal Seginus  в турецькій Анталії.

 

Там мешкають гравці обох команд - закарпатського ФК "Минай" та ярославського ФК "Шинник". 

 

Як інформує УМ, про це повідомів Telegram-канал Baza.

 

Видання стверджує, що гравці українського клубу спитали у росіян, чому вони не протестують проти уряду та не виходять на площі, а потім нібито побили одного з них в ліфті. Після цього, як стверджується, почалась масова бійка між гравцями команд.
 
Гравці «Шинника» вважають, що українці спеціально готувались до бійки, знаючи про їх прибуття до готелю і «провокували їх проукраїнськими гаслами». Після бійки, як стверджують у російському клубі, представник «Миная» застеріг їх, що їм краще виїхати з готелю, бо українці налаштовані серйозно, і може виникнути новий конфлікт.

 

"За попередніми даними, все розпочалося увечері 13 лютого. Декілька представників українського клубу "Минай" підійшли до начальника ярославського "Шинника" і почали вимагати від нього заспівати український гімн. Той запропонував українцям вийти на вулицю та "розібратися раз на раз", однак у конфлікт втрутилися співробітники готелю та його вдалося погасити", - йдеться в повідомленні.

 

За даними ЗМІ, пізніше кілька гравців ФК "Минай" опинилися в одному ліфті з футболістом "Шинника" та "побили його".

 

Щоправда, коли ліфт приїхав на поверх, там стояла група ярославських футболістів і між російськими та українськими гравцями спалахнула масова бійка. У готель довелося викликати співробітників поліції та швидку допомогу. Відомо про 4 постраждалих росіян (у двох із них травмовано ребра). Українці за медичною допомогою не звертались. 

 

Журналіст  Роман Бебех натомість пише: "Побутова ситуація призвела до конфлікту. Один з українських футболістів зробив зауваження росіянину, який некоректно поводив себе по відношенню до персоналу готелю. Росіянин був випивший і відверто хамив. Росіянин не став вибачатись і його просто прибив футболіст "Миная".
 
Потім оркостанець привів одноклубників розбиратись до представників Миная. І ця розмова знову ж призвела до бійки. Перемога Миная! Бійка відбувалась під музику "Допоможе ЗСУ!" Вранці в готелі на обличчя росіян видно сліди вчорашнього бою".
 

Зараз між футболістами та представниками команд досі відбуваються локальні сутички. У готелі тепер на постійній основі чергують двоє співробітників поліції та додаткові наряди охорони. У самому готелі підтвердили інформацію про бійку, але повідомили, що "зараз вже все спокійно".

 

Як повідомляла УМ, президент Зеленський вважає, що  олімпіада з росіянами стане маніфестацією насильства та беззаконня.