Мундіаль-2022: Аргентина перемогла Францію і втретє стала чемпіоном

21:30, 18.12.2022
Мундіаль-2022: Аргентина перемогла Францію і втретє стала чемпіоном

Чемпіоном утретє в своїй історії стала Аргентина. (facebook.com/fifaworldcup)

Збірні Аргентини і Франції зіграли неймовірний та пристрасний фінальний матч Чемпіонату світу з футболу в Катарі у неділю ввечері.

 

Чемпіоном утретє в своїй історії стала Аргентина, яка таки здолала чинного чемпіона світу - Францію у серії післяматчевих пенальті на стадіоні "Лусаїл Айконік".

 

Раніше Аргентина вигравала чемпіонати світу у 1978 році (на домашньому турнірі), і у 1986-му, коли її вів уперед Марадона.

 

Про це повідомляє Україна молода з посиланням на трансляцію матчу та FIFA.

 

Основний час завершився нічиєю з рахунком 2:2. Мало цього, в екстра-таймах команди також обмінялися голами, а за результатами пенальті сильнішими були аргентинці - 4:2.

 

Дорогою до фіналу збірна Франції не без труднощів здолала Марокко в історичному півфіналі чемпіонату світу-2022 з футболу в Катарі. А збірна Аргентини у своєму півфіналі впевнено перемогла Хорватію 3:0.

 

Перший гол у ворота Франції забив форвард збірної Аргентини Ліонель Мессі на 23-й хвилині.

 

 

Подвоїв перевагу збірної лівий нападник Аргентини Анхель Ді Марія, який на 36-й хвилині завершив комбінацію у швидкій атаці, яку розпочав Мессі.

 

Втім, наприкінці другого тайму французький нападник Кіліан Мбаппе оформив дубль з інтервалом у 94 секунди (80 та 81 хв), зрівнявши рахунок у зустрічі - 2:2.

 

На початку другого додаткового тайму Мессі знову забив - 3-2 на користь Аргентини. Але на останніх хвилинах матчу Мбаппе з пенальті знову зрівняв рахунок - 3-3.

 

За результатами серії пенальті перемогла Аргентина 3:3 (4-2) – один удар французів відбив воротар, інший був повз ворота.

 

 

Мбаппе забив чотири удари в фіналі Чемпіонату світу, але програв. Тоді як Мессі вперше виграв Мундіаль за всю свою кар'єру, який стане для нього останнім.

 

"Я пишаюся тим, що можу завершити свою кар'єру на чемпіонаті світу, зігравши у цьому фіналі. Те, що я переживаю зараз, - це щось захопливе. Безперечно, цей фінал стане для мене останнім матчем на мундіалях. До наступного турніру у 2026 році ще багато часу, і я не думаю, що це вдасться. Тому я сподіваюся завершити свої виступи якнайкраще", - говорив Мессі до фіналу.

 

Цікаво, що Франція, не зважаючи на поразку, дорогою до фіналу здобула ще кілька персональних досягнень:

 

1. Кіліан Мбаппе забив два голи за хвилину і оформив найшвидший дубль у фіналах ЧС - за 97 секунд.

2. Олів'є Жиру став найкращим бомбардиром національної команди (53 голи).

3. Уго Льоріс провів найбільшу кількість матчів за збірну (144).

 

 

Якби Франція виграла цей матч, Ліліан та Маркус Тюрам стали б першим батьком та сином в історії, які перемагали на чемпіонаті світу. Тюрам-старший став чемпіоном у 1998-му році.

 

Як повідомляла «УМ», напередодні збірна Хорватії переграла збірну Марокко та виграла бронзові медалі у матчі за третє місце чемпіонату світу з футболу в Катарі