Андрій Шевченко залишає НОК через незгоду з обранням одіозних членів

17:40, 18.11.2022
Андрій Шевченко залишає НОК через незгоду з обранням одіозних членів

Андрій Шевченко протестує проти нового складу НОК. (facebook.com/shevaofficial)

Футболіст і екстренер української національної збірної Андрій Шевченко залишає Національний олімпійський  комітет на знак протесту з оголошеним новим складом НОК.

 

Як інформує Україна молода, про це Андрій Шевченко повідомив у Фейсбуці 18 листопада.

 

«Я вважаю почесною роботу в Національному олімпійському комітеті, розумію важливість його розвитку.

 

Водночас я не можу залишитися в НОК за такого складу. Ми платимо за свою свободу безмежно високу ціну життями найкращих з українців. Мусимо бути гідними їх», — йдеться у повідомленні.

 

Зауважимо, що 17 листопада на ХХХVII звітно-виборній асамблеї НОК новим президентом комітету обрали чинного міністра молоді та спорту Вадима Гутцайта.

 

На асамблеї також обрали нових членів НОК на період 2022-2026 років, зокрема Нестора Шуфрича, Григорія Суркіса, Олександра Усика, Андрія Шевченка, Марину Бех-Романчук, Лілію Подкопаєву.

 

Те, що до складу НОК потрапили представники забороненої ОПЗЖ - Шуфрич і Суркіс, викликало суспільний резонанс.

 

Раніше віцепрезидентка федерації гімнастики України Стелла Захарова розкритикувала діяльність Сергія Бубки на посаді президента НОК і закликала не допустити, щоб комітет оолив його наступник - Вадим Гутцайт. Обом вона закидала корупцію. 

 

Як повідомляла УМ, украінський футболіст Андрій Шевченко спільно із UNITED24 розпочали новий збір на відбудову стадіону в Ірпені. Це буде перший проєкт UNITED24 у напрямі "Відбудова України". Легендарний футболіст вже залучив до збору клуб Мілан, який виділить на відновлення стадіону 150 000 євро.