Усик переміг Джошуа і захистив чемпіонські пояси, фото

02:53, 21.08.2022
Усик переміг Джошуа і захистив чемпіонські пояси, фото

Важкий для обох боксерів чемпіонський поєдинок відбувся на арені King Abdullah Sports City у Джидді. (Matchroom Boxing)

Український боксер Олександр Усик переміг британця Ентоні Джошуа у непростому поєдинку за очками та захистив свій статус чемпіона світу у суперважкій вазі за версіями WBA, WBO, IBF та IBO.

 

Також Олександр здобув титул чемпіона за версією журналу The Ring, який став вакантним після того, як Тайсон Ф'юрі оголосив про завершення кар'єри.

 

Важкий для обох боксерів чемпіонський поєдинок відбувся на арені King Abdullah Sports City у Джидді (Саудівська Аравія) в ніч на неділю.

 

Про це повідомляє Україна молода за підсумками трансляції матчу, перегляд якого для українців був безкоштовним. Адже Усик викупив права на трансляцію реваншу.

 

 

Поєдинок тривав усі 12 раундів. Найважчими для українця були 8 та 9 раунди поєдинку,  коли британець завдав йому величезну кількість ударів, тож Усик насилу стримав натиск суперника.

 

 

Десятий раунд залишився за Усиком, який проводив точні атаки по супернику. В останніх двох раундах суперники виглядали втомленими. Джошуа намагався атакувати, на що українець відповів точними контрвипадами.

 

Долю переможця бою, як і після першого поєдинку суперників, вирішували судді.

 

 

Роздільним рішенням перемогу здобув Усик: 113–115, 115–113, 116–112!

 

«Я присвячую цей поєдинок своїй державі, Збройним силам України та всім, хто її боронить», — сказав Усик після перемоги.

 

Джошуа подякував українцю за бій і підняв разом із ним на рингу синьо-жовтий прапор з поваги до боротьби українського народу за незалежність.

 

 

Тепер в активі 35-річного Усика 20 перемог (13 з них нокаутом) у 20 поєдинках. Чотири з них він провів у суперважкій вазі. Перед цим Олександр став абсолютним чемпіоном світу в крузервейті (вагова категорія до 90,7 кг), завоювавши там усі чотири найпрестижніші пояси.

 

Перед поєдинком Усик казав, що його мотивує український народ, який веде боротьбу за свободу, незалежність і захищає культуру України.

 

Як повідомляла «УМ», в ніч на 26 вересня 2021 року Усик побив Джошуа в боксерському протистоянні в Лондоні, відібравши у нього пояси чемпіона за версіями WBA, WBO, IBF та IBO.