Секретний план: Олександр Усик готовий відстояти чемпіонські пояси в дуелі з Джошуа

18.08.2022
Секретний план: Олександр Усик готовий відстояти чемпіонські пояси в дуелі з Джошуа

Олександр Усик готує сюрпризи для Ентоні Джошуа в їхньому повторному протистоянні. (Фото з сайту isport.ua.)

Боксерський світ завмер в очікуванні знакового протистояння двох потужних супертяжів — Олександра Усика та Ентоні Джошуа, які 20 серпня в Саудівській Аравії готуються провести бій-реванш і визначити подальшого володаря чотирьох чемпіонських поясів — WBA (Супер), IBF, WBO и IBO.
    

Нагадаємо, що минулої осені всю цю колекцію відзнак український боксер відібрав у британського гіганта, і тепер той прагне повернути назад престижні нагороди.
    

«У першому бою я планував перебоксувати свого суперника, а в повторному — хочу нокаутувати його», — заявив Джошуа напередодні важливого протистояння в пустельній Джидді.
    

Нагадаємо, що торік у Лондоні Усик переміг Ентоні одноголосним рішенням суддів, що загалом стало несподіванкою для боксерської спільноти. Обіцяє Олександр здивувати суперника й у повторному спарингу.
    

«Джошуа — сильний хлопець. Я знаю, що він буде іншим, буде готуватися інакше, але і в мене є свої секрети», — наголосив Усик.
    

За словами чемпіона, його тренер багато разів переглядав перший поєдинок, аби побачити слабкі місця Джошуа. І спеціально для бою-реваншу напрацьовано низку комбінацій, яка допоможе здолати опонента.

 

«Тренер побачив, що нам потрібно, і я це побачив», — запевнив український боксер.
    

З огляду на заяви опонентів, зроблені ними перед боєм-реваншем, імовірність завершення їхньої повторної дуелі нокаутом дуже висока. «Я маю бути агресивним. Мені неважливо, як добре виглядатиме мій суперник, — мій дух суперництва здолає всі перешкоди», — каже Джошуа.
    

Одного разу британцеві вже вдався подібний трюк, коли в бою-реванші він відібрав назад чемпіонські пояси в Енді Руїса. Щоправда, сам Руїс попереджає: «Усик не схожий на мене. Він більш дисциплінований і готовий перемогти. Якщо не припуститься помилок, то однозначно переможе. У мене було все, щоб знову перемогти Джошуа, але я не був сконцентрований на тому завданні, я розслабився і все втратив. А Усик інший».
    

Зазначимо, що друге побачення Джошуа з Усиком відбудеться в умовах спекотного пустельного клімату Саудівської Аравії. І в цьому контексті вирішальною для досягнення перемоги має стати краща фізична витривалість одного з боксерів.
    

«Для мене Лондон — щасливе місце. Але мені неважливо, де боксувати. Мені так само зручно боксувати перед новою публікою, я просто виходжу й роблю свою справу», — зауважив Усик.
    

Примітно, що за право прийняти в своїй країні знаковий поєдинок супертяжів аравійці заплатили близько 80 мільйонів доларів.

 

Як повідомляють британські ЗМІ, учасники бою-реваншу майже в рівних частинах отримають свої призові. Однак, за словами Усика, першочерговим для нього є сам бокс, а також можливість об’єднати всі пояси.