Україна перемогла Шотландію у Глазго і пробилася до фіналу плей-оф ЧС-2022, фото

00:56, 02.06.2022
Україна перемогла Шотландію у Глазго і пробилася до фіналу плей-оф ЧС-2022, фото

Українські вболівальники на стадіоні «Хемпден Парк» у Глазго. (Фото УАФ)

Національна збірна України з футболу перемогла збірну Шотландії та пробилася до фіналу плей-оф відбору на чемпіонат світу-2022 з футболу.

 

Півфінальний стиковий матч відбувся у Глазго і завершився з рахунком 3:1 на користь українців у ніч на четвер.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Українська асоціація футболу.

 

Підопічні Олександра Петракова нарешті провели свій перший офіційний матч поточного року. Півфінал плей-офф відбору чемпіонату світу між Шотландією та Україною мав пройти ще в березні, однак через російське вторгнення в нашу країну його було перенесено на 1 червня.

 

«Протягом минулого місяця синьо-жовті проводили підготовку в Словенії. Спершу до роботи стали гравці клубів УПЛ, а наприкінці травня до них приєдналися легіонери. Саме на футболістів іноземних чемпіонатів вирішив зробити ставку Олександр Петраков, адже в основі нашої команди сьогодні вийшли п’ятеро легіонерів, а також чотири динамівці та два гірники», - йдеться у повідомленні УАФ.

 

На початку гри команди здебільшого діяли обережно, проте із часом українці почали переважати опонента за володінням м’ячем і гострими моментами.

 

 

І все ж українцям вдалося відкрити рахунок — на 33-й хвилині після розкішного закидання з глибини від Маліновського елегантно перекинув кіпера Ярмоленко. 0:1. Андрій забив свій 45-й гол за збірну України. Після цього команди без гострих моментів дограли до перерви.

 

Другий тайм наша збірна розпочала жваво й майже одразу забила. Ярмоленко протягнув м’яч у чужий штрафний і віддав назад на фланг на Караваєва, подачу якого ударом головою замкнув Яремчук. 0:2.

 

Утім, шотландцям таки вдалося відіграти один гол, коли удар Макгрегора з підбору не зумів відбити Бущан, і м'яч таки перетнув лінію воріт. 1:2.

 

Після цього міг забивати Довбик, однак забарився з ударом після виходу сам на сам.

 

Наприкінці гри господарі спробували організувати штурм, але українці зуміли відстояти здобутий результат. При цьому в доданий час наші хлопці забили втретє: спершу чудову нагоду змарнував Зубков, а на 95-й хвилині Довбик спокійно реалізував вихід сам на сам, який для нього організував Зінченко.

 

Отже авторами голів на стадіоні «Гемпден Парк» у Глазго стали Андрій Ярмоленко, якому на 33-й хвилині асистував Руслан Малиновский, Роман Яремчук (49) після навісу Олександра Караваєва та Артем Довбик (90+5) - у складі «синьо-жовтих»; Каллум Макгрегор (79) - у шотландців.

 

 

У фіналі плей-офф збірна України зіграє з командою Вельсу 5 червня у Кардіффі, де визначиться останній, 13-й від Європи учасник ЧС-2022.

 

XXII чемпіонат світу з футболу пройде з 21 листопада до 18 грудня в Катарі.