Китай і рф хочуть стати господарями чемпіонату світу з гандболу

12:50, 05.04.2022
Китай і рф хочуть стати господарями чемпіонату світу з гандболу

Росія разом з Китаєм хоче подати заявку на проведення чемпіонату світу з гандболу серед жінок (Фото з відкритих джерел)

Росія та Китай збираються подати  спільну заявку на проведення чемпіонату світу з гандболу, оскільки через санкціі РФ самостійно зробити це не зможе.  Також Китай візьме участь у турнірі "дружби й миру" в Росії.


Як інформує Україна молода, про це повідомляє Inside the Games.


Наразі Росія усунена від змагань з гандболу та не може їх проводити через повномасштабне вторгнення в Україну, але сподівається, що зможе робити це в майбутньому. Заборона також стосується й Білорусі, яка підтримує Росію у війні. Китай, своєю чергою, попри обіцянки гуманітарної допомоги Україні, не засудив дії РФ.


Крім того, цього місяця, 22-23 квітня, Китай візьме участь у турнірі з гандболу, що відбуватиметься у Москві. Про це заявив президент Федерації гандболу Росії Сєргєй Шишкарьов. У турнірі, який називається "Кубок дружби й миру", також змагатимуться основна й молодіжна команди Росії та збірна Білорусі.


"Це дозволить спортсменам повернути мотивацію, працювати з повною віддачею, – вважає очільник ФГР. – У рамках цього турніру треба буде довести свою спроможність


Окрім цього очільник ФГР Шишкарьов оголосив, що веде перемовини з Китаєм про спільну організацію одного з наступних жіночих чемпіонатів світу.


"Настільки масштабний турнір ще ніколи не проводився в таких великих країнах. Це буде дуже цікаво, – вважає Шишкарьов.


Останній чемпіонат світу з гандболу серед жінок проходив у 2021 році в Іспанії. Далі, в 2023-му, його прийматимуть Данія, Норвегія та Швеція, у 2025-му – Німеччина та Нідерланди, а в 2027-му – Угорщина.


Китай був господарем жіночої світової першості в 2009 році, а росія – в 2005-му. Країни ще ніколи не приймали подібні змагання разом.


Як повідомляла УМ, чемпіон світу з кікбоксингу, українець Максим Кагал загинув у запеклому бою за блокадний Маріуполь. Спортсмен захищав місто від орків в складі загону спеціального призначення «Азов».


Читайте також: путінською  ордою був убитий відомий футболіст і тренер Віктор Аркадійович Юрченко, якого знайшли мертвим у Бучанському районі Київської області. Загиблому було 58 років, він проживав у Бородянці.