Легендарний тренер Київщини Віктор Юрченко знайдений вбитим під Бучею

17:28, 03.04.2022
Легендарний тренер Київщини Віктор Юрченко знайдений вбитим під Бучею

Російські окупанти вбили футбольну легенду Київщини

Путінська орда продовжує безжально вбивати  мирне українське населення. Черговою жертвою російських терористів став відомий футболіст і тренер Віктор Аркадійович Юрченко, якого знайшли мертвим у Бучанському районі Київської області. Загиблому було 58 років, він проживав у Бородянці. 


Як інформує Україна молода, про це повідомив Києво—Святошинський футбол на сторінці Фейсбуку.


Юрченко вважається спортивною легендою Київщини. Під час ігрової кар'єри він виступав за команду «Машинобудівник». Ця команда з Бородянки свого часу була грандом у Київській області, ставши у 1986 році володарем Кубка України серед аматорів. На той момент 24-річний захисник Віктор Юрченко відзначився забитими голами в обох фінальних матчах.


Юрченко ставав чемпіоном та володарем Кубка Київської області, виграв Кубок УРСР. Забивав переможний м'яч Олександру Шовковському на НСК Олімпійський (тоді ще Республіканський), є одним із небагатьох захисників, які оформили хет-трик в офіційному матчі чемпіонату.


Після закінчення ігрової кар'єри став тренером, працював з юнаками у рідній Бородянці та Пісківці. Його вихованці неодноразово ставали переможцями різноманітніх змагань. Також працював і з дорослими аматорськими командами. Сини загиблого – Дмитро та Михайло – також стали футболістами.


Але це не єдина втрата, якої зазнала футбольна громадськість.


У лісі біля Мотижина Бучанського району було виявлено тіла співзасновника сільського футбольного клубу «Колос» Ігоря Сухенка, його дружини Ольги Сухенко, яка була старостою села та їхнього сина Олександра Сухенка, який виступав за «Чайку» (Петропавлівська Борщагівка), «Сокіл» (Михайлівка-Рубежівка) та «Кудрівку» (Ірпінь), 


Про це повідомляє Києво-Святошинський футбол у Фейсбуці.


Вся родина до останнього залишалась в окупованому селі і всіляко допомагала односельчанам, зокрема ліками і продуктами. 23-го березня окупанти викрали Ольгу та Ігоря Сухенків, а згодом повернулися й по Олександра. Дотепер їхня доля була не відомою. Під час зачистки звільненого Мотижина у лісопосадці була знайдені братська могила, в якій виявлені трупи близько тридцяти закатованих українських громадян, і серед них – родина Сухенків.


Нагадаємо, що представник тренерського штабу ковалівського "Колоса" Костянтин Голуб перебував у російському полоні більше місяця, але тепер у безпеці. 
 

Як повідомляла УМ, чемпіон світу з кікбоксингу, українець Максим Кагал загинув у запеклому бою за блокадний Маріуполь. Спортсмен захищав місто від орків в складі загону спеціального призначення «Азов».