Паралімпіада-2022: наші спортсмени виїхали з Варшави до України

17:07, 16.03.2022
Паралімпіада-2022: наші спортсмени виїхали з Варшави до України

Українські паралімпійці повертаються домів (paralympic.org.ua)

Українські паралімпійці повернулися з Зимової Паралімпіади 2022 року в Пекіні. Спочатку вони приземлилися у аеропорту Варшави 15 березня ввечері.

 

Відпочивши і поспілкувавшись з журналістами вже наступного дня, 16 березня після обіду, вони виїхали на автобусі з Варшави до українського кордону.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Національний паралімпійський комітет України в соцмережах у середу.

 

«Українські паралімпійці повертаються домів… Слава нашим героям! Слава Україні!!!», - йдеться у повідомленні.

 

Зазначається, що напередодні в аеропорту Варшави журналісти світових ЗМІ питали українських паралімпійців: «Всі їдуть з України, а ви - в Україну. Навіщо?».

 

«Ми не можемо по-іншому! Там наші родини! Наша земля! Наша Україна! Будемо боротись за мир в Україні тими засобами, якими зможемо!», - йдеться у повідомленні комітету.

 

В іншому повідомленні йдеться про те, що спортсменів поселили в готелі Варшави і відправили поки що частину команди автобусами в Україну.

 

До речі, у Варшаві спортсменів привітала група польських і українських вболівальників, а також посол України у Польщі Андрій Дещиця. Він, зокрема, зазначив, що найбільше золотих медалей паралімпійці здобули у біатлоні, бо «вони можуть і будуть стріляти у всіх росіян, якщо ті чинитимуть нам зло».

 

Капітан Паралімпійської збірної Григорій Волчинський, який здобув п’ять медалей і для якого це вже була п’ята паралімпіада, сказав, що свої медалі планує продати і таким чином підтримати українську армію. Він повертається на захід України.

 

Одна із найбільш титулованих спортсменок біатлоністка Оксана Шишкова, яка здобула три золоті і дві срібні медалі, сказала, що їй найбільше додавали сил українці, які борються в Україні. Щоразу, коли у Пекіні підіймався український прапор, вона відчувала велику гордість за свою країну.

 

 

Нагадаємо, що на Паралімпіаді у Пекіні-2022 українська збірна досягла вражаючого результату: друге місце в загальнокомандному заліку і це найкращий результат з 1998 року.

 

Національна збірна у складі 20 спортсменів та 7 гайдів, змагаючись лише у двох видах спорту – лижних перегонах та біатлоні -  вибороли 29 медалей, 11 з яких золоті, 10 срібних та 8 бронзових, чим закріпились на 2 місці і за золотими медалями, і за загальною кількістю нагород, поступившись лише господарці Паралімпіади-2022  - команді Китаю. 

 

Відтак, національна паралімпійська збірна команда України побила всі рекорди участі на зимових Паралімпійських іграх! Лише у 2006 та 2014 у доробку України було 25 медалей, і третє місце на Паралімпіаді в Турині-2006 з 7 золотими нагородами.

 

Свою сьому Паралімпіаду в Пекіні українці, як і в 2014 році, не тільки тріумфально перемагали, а й присвятили себе самих виборюванню УКРАЇНСЬКОЇ ПЕРЕМОГИ!

 

До речі, усього в змаганнях Паралімпіади взяли участь біля 700 спортсменів з 46 країн світу, в шести видах спорту (лижні перегони, біатлон, хокей, керлінг, гірськолижний спорт та сноуборд), у яких було розіграно 78 комплектів нагород.