Аліна Марущак стала абсолютною чемпіонкою світу з важкої атлетики

18:04, 15.12.2021
Аліна Марущак стала абсолютною чемпіонкою світу з важкої атлетики

Українка Аліна Марущак стала абсолютною чемпіонкою світу серед жінок з важкої атлетики (Фото Федерації важкої атлетики України)

Українська спортсменка, чинна чемпіонка Європи,  Аліна Марущак,  здобула  «золото» чемпіонату світу з важкої атлетики.


Як інформує Україна молода, про це повідомляє Федерація важкої атлетики України на сторінках Фейсбуку

 

«Аліна Марущак стала абсолютною чемпіонкою світу серед жінок з важкої атлетики: золото— в ривку, золото—в поштовху та золото в сумі двоборства! У столиці Узбекистану, у важкій боротьбі Аліна подарувала вболівальникам справжнє свято і з сумою двоборства 248 кг й залишила позаду своїх суперниць. Фантастичний виступ! Вітаємо Аліну Марущак та її тренера з перемогою і бажаємо подальших успіхів! Молодці»,—йдеться в повідомленні.

 

Марущак виграла «золото» у ваговій категорії до 81 кг із сумою 248 кг, ставши першою як у ривку (113 кг), так і в поштовху (135 кг).

 

«Срібло» та «бронзу» завоювали представниці Колумбії Валерія Рівас - 239 кг (105+134) та Республіки Корея І Сеул Кім - 238 кг (108+130).

 

Дещо раніше бронзовою призеркою чемпіонату світу-2021 стала українка Світлана Самуляк (55 кг).


Як повідомляла УМ, українська важкоатлетка Марія Гангур завоювала золоту медаль на чемпіонаті світу серед чоловіків та жінок з важкої атлетики ваговій категорії до 59 кг, що проходить у Ташкенті.