Українка Марія Гангур здобула золото чемпіонату світу з важкої атлетики, фото

13:19, 12.12.2021
Українка Марія Гангур здобула золото чемпіонату світу з важкої атлетики, фото

Марія Гангур зробила три чисті спроби і показала результат, який не змогли повторити суперниці. (facebook.com/uwf.net.ua)

Українська важкоатлетка Марія Гангур завоювала золоту медаль на чемпіонаті світу серед чоловіків та жінок з важкої атлетики у ваговій категорії до 59 кг, що проходить у Ташкенті (Узбекистан).

 

Українка завоювала золоту нагороду в вправі ривок, підкоривши вагу 101 кг.

 

Як повідомляє Україна молода, про це інформує Федерація важкої атлетики України.

 

Зокрема, Гангур зробила три чисті спроби і показала результат, який не змогли повторити суперниці.

 

Срібна нагорода – в спортсменки Куо Сін Чжунь (Тайвань), а бронза – в представниці Росії Ольги Тьо.

 

Водночас за сумою двоборства (в ривку та поштовху) Марія Гангур зупинилася за крок від п’єдесталу пошани, посівши четверте місце з результатом 215 кг.

 

«Це неймовірний результат і дуже вдалий виступ! Щиро вітаємо Марію Гангур з найвищими нагородами та бажаємо подальших гучних перемог! Молодець!

 

Вітаємо особистих тренерів, а також тренерів збірної команди України з високими досягненнями найвищого, світового рівня! Так тримати! Дякуємо за відмінну працю!», - йдеться у повідомленні Федерації.

 

 

Варто зазначити, що для збірної України це вже третя медаль на чемпіонаті світу з важкої атлетики. Раніше українка Світлана Самуляк, яка виступала у ваговій категорії до 55 кг, завоювала бронзу за сумою двоборства (201 кг) та срібну нагороду в ривку (91 кг).

 

Чемпіонат світу серед чоловіків та жінок у Ташкенті триватиме до 17 грудня. Збірну України на ньому представляють вісім спортсменів.

 

Як повідомляла «УМ», днями вперше в історії українського фристайлу одразу дві лижні акробатки Збірної України – Анастасія Новосад і Ольга Полюк потрапили до трійки призерок на етапі Кубка світу.