Українець Юрій Захарєєв переміг росіянина і став чемпіоном світу з боксу, відео

01:47, 07.11.2021
Українець Юрій Захарєєв переміг росіянина і став чемпіоном світу з боксу, відео

У поєдинку за «золото» 19-річний Захарєєв з Білгород-Дністровська здобув переконливу перемогу над росіянином Мусаєвим. (fbu.org.ua)

Український боксер Юрій Захарєєв переміг у неймовірному фінальному бою росіянина Вадима Мусаєва та завоював золоту медаль Чемпіонату світу з боксу-2021 у ваговій категорії до 71 кг.

 

Як інформує Україна молода, фінальний бій відбувся у столиці Сербії Белграді у суботу ввечері.

 

У поєдинку за «золото» 19-річний Захарєєв з Білгород-Дністровська здобув переконливу перемогу над росіянином Мусаєвим - 5:0.

 

«Починаючи з першої трихвилинки Юрій Захарєєв міцно володів ініціативою та мав перевагу у суддівських записках після кожного з раундів. Усі намагання росіянина підловити Юрія на контратаках завершувалися нічим, а тим часом Захарєєв завдяки своїм різким випадам постійно створював проблеми супернику.

 

Оголошення підсумку поєдинку затвердило повний тріумф українця! Одноголосним рішенням суддів Захарєєв здобув перемогу і заволодів званням чемпіона світу!», - повідомляє Федерація боксу України.

 

Таким чином, після «золота» Олександра Хижняка на світовій першості 2017 року Україна знову має переможця головного турніру AIBA.

 

У Федерації додають: «Пишаємося цим фантастичним досягненням нашого молодого спортсмена! І щиро вітаємо усіх прихильників спорту та всю велику боксерську родину! Українська боксерська школа – одна з найкращих у світі, і ми вкотре це доводимо! Слава Україні!».

 

На шляху до бою за "золото" українець здобув п'ять перемог, зокрема переміг двох ексчемпіонів світу, а представник РФ виграв чотири бої.

 

Бронзовими призерами у цій вазі стали Албан Бекірі з Албанії та азербайджанець Сархан Алієв.

 

За «золото» чемпіонату світу Захарєєв отримає 100 тисяч доларів.

 

Це сьоме "золото" в історії України на чемпіонатах світу з боксу. Усі попередні чемпіони: Василь Ломаченко (2009, 2011), Тарас Шелестюк, Євген Хитров, Олександр Усик (усі - 2011), Олександр Хижняк (2017).

 

 

Як повідомляла "УМ", кервництво Федерації боксу України вважає, що Олександра Хижняка позбавили заслуженого "золота" Олімпіади-2021.