Ліонель Мессі і «Барселона» не продовжили контракт

08:17, 06.08.2021
Ліонель Мессі і «Барселона» не продовжили контракт

Барселону і Мессі пов'язує ціла епоха успіхів і поразок. (Фото з сайту Pixabay)

Аргентинський зірковий футболіст Ліонель Мессі та каталонський футбольний клуб "Барселона" не продовжили контракт.

 

Тим самим в житті сторін завершилася ціла епоха: адже аргентинець грав за «Барселону» 21 рік!

 

Як повідомляє Україна молода, про це пишуть світові спортивні видання.

 

Здавалося, що сага з підписанням нової угоди була близька до завершення. Батько Мессі навіть прибув у столицю Каталонії, щоб остаточно закрити операцію. Однак все пішло не за планом.

 

Контракт, який влаштував і Барселону, і представників 34-річного аргентинця, не був ратифікований Ла Лігою. Для того, щоб були дотримані усі вимоги, Мессі потрібно піти на суттєве зменшення зарплати, повідомляє журналіст Джанлуїджі Лонгарі.

 

Причина - фінансова ситуація, у якій перебуває "Барселона". Про наявність вищезазначеної проблеми раніше розповідав президент каталонського клубу Жоан Лапорта. За його словами, клубу потрібно було скоротити витрати, щоб відповідати умовам фінансового фейр-плей.

 

Відтак, представники футбольного клубу повідомили, що капітан команди йде з "Барселони". Там заявили, що підписати новий контракт неможливо через "економічні та структурні перешкоди, пов’язані із нормами Ла Ліги".

 

Водночас, у каталонському клубі кажуть, що обидві сторони мали намір продовжити контракт.

 

Вказується, що нападник команди та клуб глибоко жалкують з приводу того, що не вдалось здійснити спільне бажання продовжити контракт.

 

Зауважимо, що Мессі почав виступати за "Барселону" в 2000 році. З 2003 року він виступав за основний склад каталонців.

 

За цей час разом із клубом він 10 разів вигравав чемпіонат Іспанії, 7 разів Кубок і Суперкубок країни, 4 рази – Лігу чемпіонів і 3 рази – Суперкубок Європи та клубний чемпіонат світу.

 

Нагадаємо, контракт Мессі з Барселоною завершився 30 червня. Відтоді аргентинець перебуває у статусі вільного агента, а серед претендентів на 34-річного Лео називали ПСЖ.