В олімпійській збірній України замінили «бунтаря» Ігоря Главана

12:19, 20.07.2021
В олімпійській збірній України замінили «бунтаря» Ігоря Главана

"Непокірний" легкоатлет Ігорь Главан

Легкоатлета Ігоря Главана дискваліфікували зі складу олімпійської збірної України після його критики керівництва Федерації легкої атлетики та звинувачень у корупції.

 

Як інформує УМ, про це 20 липня повідомили у пресслужбі ФЛАУ.

 

Главана дискваліфікували за рішенням Спортивного арбітражного суду від 15 липня 2021 року.

 

Спортсмен був затверджений до складу української команди на Олімпійських іграх-2020 в Токіо і мав би представляти Україну у спортивній ходьбі на 50 км.

 

Замість нього на Олімпіаду поїде Валерій Літанюк, який йшов у світовому топлисті наступним і був затверджений Виконкомом ФЛАУ до резервного складу учасників офіційної делегації.

 

Відзначається, що суд збільшив строк дискваліфікації Главана до трьох років та анулював результати, показані ним, починаючи з 25 липня 2017 року.

 

Раніше в одному з інтерв'ю Главан звинуватив керівництво ФЛАУ і тренерів збірної в корупції та фабрикації допінгової справи проти нього.

 

Через це керівництво ФЛАУ звернулося до правоохоронців, Національного антидопінгового центру України та Athletics Integrity Unit із заявою про перевірку викладених фактів.

 

Нагадає мо, що Олімпійські ігрив Токіо (Японія) мали відбутися з 24 липня до 9 серпня 2020 року, але їх перенесли на 2021 рікчерез пандемію коронавірусу – попри всі приготування.

 

Старт Олімпійських ігор анонсовано з 23 липня по 8 серпня. Вони будуть відбуватися без глядачів і з дотриманням усіх правил карантину.