Жан Беленюк і Семен Новиков сперечаються через Олімпіаду-2020

17:35, 20.04.2020
Жан Беленюк і Семен Новиков сперечаються через Олімпіаду-2020

Жан Беленюк мріє про Олімпіаду на карантині. (Фото зі ФБ-сторінки Жана Беленюка)

Нардеп від фракції «Слуга народу», український борець греко-римського стилю Жан Беленюк не хоче поступатися олімпійською «путівкою» іншому борцю в цій ваговій категорії Семену Новикову, який переміг на чемпіонаті Європи і заявив про своє позачергове право на участь в Олімпіаді-2020.

 

Як передає «Україна молода», про це Жан Беленюк розповів на інстаграм-каналі спортивного видання Tribuna.

 

«Зараз потрібно дивитися на нові критерії відбору на Олімпіаду. Подивимося. Новиков – хлопець, який дуже добре виступив на чемпіонаті Європи, але туди спочатку мав їхати я. Ми з тренером дали йому таку можливість, тому що хлопець талановитий, з великим потенціалом і ніяких питань не виникало», - каже «слуга народу» Беленюк.

 

І додає: «У мого тренера були домовленості, що вони їдуть на чемпіонат Європи, але вони ніяким чином не претендують на Олімпіаду. Тому що я завоював ліцензію і я повинен їхати туди. Але ви ж розумієте, що не з усіма людьми можна домовлятися, це як в політиці. Я сподіваюся, що ми з цієї ситуації вийдемо максимально вигідно в першу чергу для результату збірної».

 

                                                    Жан Беленюк радо святкує Великдень. 

 

Зауважимо, що в лютому Новиков став чемпіоном Європи у ваговій категорії Беленюка, який пропустив той турнір. Відтак, НОК України визнав саме Новикова спортсменом лютого.

 

Водночас, дворазовий чемпіон світу і срібний призер Олімпіади-2016 з греко-римської боротьби Жан Беленюк місяць тому став переможцем загальнонаціональної програми «Людина року» в номінації «Спортсмен року-2019».