Медики з'ясували, що корисніше для здоров'я людини — риба чи м'ясо.
Перевага, звісно ж, за рибою.
Як нагадує Україна молода, риба – це біле м'ясо, яке є одним із найкорисніших продуктів.
При цьому, м'ясо риби ніжне та смачне, багате на поживні речовини і не має побічних ефектів.
До того ж, рибу можна їсти щодня.
У порівнянні з червоним м'ясом, таким як яловичина, свинина та баранина, риба містить мало калорій та насичених жирів, тому вживання риби не призводить до ожиріння.
Більшість видів риби містять велику кількість білка, від 15 до 25 відсотків. Риб'ячий протеїн – це високоякісний білок зі ступенем засвоєння до 96%, який є відмінним джерелом харчування для людського організму.
Найголовніше, що риба багата на жирні кислоти Омега-3 – різновидом ненасичених жирних кислот.
За минулі роки численні дослідження показали, що жирні кислоти Омега-3 мають очевидний вплив на профілактику та лікування серцево-судинних та цереброваскулярних захворювань.
Крім того, риба також містить вітамін А, вітамін Е, вітамін D та мінерали, такі як кальцій, магній, фосфор, марганець, селен, цинк, залізо та калій.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як надати скумбрії смак червоної риби.