Уляна Супрун занепокоїлася через зростаючу популярність електронних сигарет

13:41, 22.06.2018

За останні роки "популяція" електронних сигарет стрімко зросла. Фото Укрінформ

В.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун застерігає від надмірного захоплення електронними сигаретами.
 
Про це вона пише на своїй сторінці в Фейсбук.
 
"Ми досі не маємо переконливих свідчень, що переходити на електронні сигарети, навіть курцям зі стажем, є справді вдалим рішенням", - написала вона.
 
Пані Уляна відзначає, що за останні роки "популяція" електронних сигарет стрімко зросла. Це так звані е-сигарети, електронні кальяни, моди, вейпи, чи електронні системи доставки нікотину. При цьому кількість споживачів електронних сигарет у світі невпинно збільшується - від близько 7 мільйонів у 2011 році до 35 мільйонів у 2016 році. 
 
"Існують дослідження, які вказують, що люди, які намагаються відмовитися від куріння за допомогою електронних сигарет, мають менші шанси на успіх, у порівнянні з тими, хто ці пристрої не використовує", - переконує Супрун.
 
До того ж, як вказує лікарка, популярність куріння електронних сигарет зростає серед підлітків. "В Україні майже кожен 5-й підліток (13-15 років) є споживачем електронних сигарет відповідно до результатів Глобального опитування молоді щодо вживання тютюну проведеного у 2017 році", - пише вона.
 
Раніше в. о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун розвіяла міф про гомосексуалізм, підкресливши, що наукою давно доведено природність даного явища.