Пам'ятник Леонтовичу в Покровську демонтували і встановлять у Вінниці

19:56, 05.09.2024

Пам'ятник композитору Миколі Леонтовичу в Покровську демонтували у серпні. (Фото з відкритих джерел)

Пам'ятник композитору Миколі Леонтовичу в Покровську на Донеччині демонтували протягом кількох днів ще у серпні, щоб російські терористи не пошкодили його обстрілами.

 

Наразі монумент евакуюють до Вінниці і встановлять у парку імені Леонтовича.

 

Як інформує Україна молода, про це розповіла заступниця начальника Покровської військової адміністрації Маргарита Ідрісова у коментарі Суспільне Донбас.

 

Роботи зі встановлення пам’ятника планують розпочати у понеділок, 9 вересня.

 

«Ми пам'ятаємо всі, що жив і творив Леонтович в місті Вінниця. І встановлення пам'ятника саме в парку ім. Леонтовича — це доречно. І він буде приносити користь і вінничанам, і нашим покровчанам, які релокувалися у місто Вінниця», - каже чиновниця.

 

Скульптуру композитора в центрі Покровська встановили у 2018 році. Адже Микола Леонтович, автор колядки "Щедрик", жив та працював у Покровську з 1904 по 1908 роки.

 

«Тут зародився «Щедрик» і це вже було доведено. Ми повинні евакуювати наше культурне надбання», - акцентувала пані Ідрісова.

 

Водночас, за її словами, пам'ятник Шевченку з Покровська планують евакуювати до Дніпра, де відкриється філіал Покровської центральної бібліотеки ім. Шевченка.

 

Як повідомляла "УМ", уперше в Києві, з нагоди 145-річчя від дня народження Миколи Леонтовича, презентували оригінал рукопису всесвітньовідомої української пісні «Щедрик»