Підозрюваний у хабарництві нардеп Задорожній відкликаний з ТСК щодо фортифікацій

16:25, 20.08.2024

ВР нарешті відкликала слугу Миколу Задорожного з голови ТСК щодо фортифікацій. (Фото з відкритих джерел)

Верховна Рада відкликала народного депутата від «Слуги Народу» Миколу Задорожнього з посади голови тимчасової слідчої комісії (ТСК) щодо використання бюджетних коштів на будівництво фортифікацій та виготовлення дронів.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомила народна депутатка Ірина Геращенко та інші обранці у соцмережах у вівторок.

 

При цьому, на місце Задорожнього призначили іншого «слугу» — Олександра Бакумова. За його призначення проголосували 282 депутати.

 

«ВР нарешті відкликала слугу Миколу Задорожного з голови ТСК щодо фортифікацій. Але поміняли шило на мило й призначили на його місце іншого слугу, Бакумова.

 

«ЄС», яка блокувала трибуну ВР з вимогою заборони московських попів і створення ТСК по фортифікаціям тішиться, що дотиснули. Але! У слуг і так вся повнота влади в країні - їх уряд, голови ОДА, силові структури.

ТСК- це інструмент опозиції, який посилює контролюючі функції парламенту. А тут слуги контролюють самі себе», - написала депутатка від фракції «Європейська солідарність»

 

Геращенко нагадала, що опозиція пропонувала окремими постановами зняти Задорожного й призначити головою ТСК Михайла Бондаря.

 

«Але. Слуги обʼєднали все в одну постанову, тому ми утрималися. Ми проти чергового слуги на посаді голови ТСК, це фікція і імітація бурхливої діяльності», - додала вона.

 

Нагадаємо, парламентську ТСК щодо фортифікацій і дронів створили 22 травня. За день до того засідання парламенту призупинили через те, що депутати від двох фракцій заблокували трибуну, вимагаючи винести питання створення цієї ТСК на голосування.

 

Як повідомляла «УМ», Задорожнього підозрюють у вимаганні хабаря за неперешкоджання у проведенні тендера щодо ремонту водогону в Охтирському районі Сумської області.

 

Парламентар начебто хотів отримати 14% коштів, виділених на ремонт водогону, для себе та місцевих правоохоронців. Йдеться про 3,4 мільйона гривень.

 

Згодом Вищий антикорупційний суд обрав йому запобіжний захід — понад 3 мільйони гривень застави з покладенням процесуальних обов’язків.