Нардеп Борт виключений з ТСК щодо фортифікацій та дронів

11:35, 27.05.2024
Нардеп Борт виключений з ТСК щодо фортифікацій та дронів

Нардепа Віталія Борта, обраного від ОПзЖ, виключили з Тимчасової слідчої комісії щодо облаштування фортифікацій та закупівель дронів.

Із Тимчасової слідчої комісії щодо облаштування фортифікацій та закупівель дронів (створену ВРУ 22 травня цього року), виключили нардепа Віталія Борта, обраного від вже забороненої «Опозиційної платформи — за життя».

 

Як інформує УМ, про це 27 травня повідомив народний депутат від фракції «Голос» Ярослав Железняк, який опублікував відповідну постанову у Телеграм.

 

Замість Борта буде Дмитро Разумков — голова міжфракційного обʼєднання «Розумна політика». Також з ТСК вивели депутата від «Слуги народу» Єлизавету Богуцьку. Її місце займе її однопартієць Ігор Мудрий.

 

Железняк у своєму пості згадав про нещодавній матеріал проєкту «Схеми» про Борта. Він 16 січня 2014 року голосував за «диктаторські закони», які ухвалювали з грубими порушеннями задля збереження режиму Віктора Януковича, декілька разів літав до окупованого Криму з росії (у період з 2014 по 2016 роки), а у 2023 році їздив до Угорщини на зустріч з нев’їздним в Україну соратником Віктора Орбана Лорінцом Ночо.

 

Борт туди офіційно поїхав у відрядження на 6 днів, однак пробув а кордоном 2 місяці. В Офісі генпрокурора після цього повідомили, що розслідують кримінальне провадження «за фактом службового підроблення», але про результати розслідування так і не повідомили.

 

22 травня 2024 року Верховна Рада створила тимчасову слідчу комісію щодо фортифікацій та закупівлі дронів. До її складу увійшли 15 депутатів. Головою комісії призначили представника «Слуги народу» Миколу Задорожнього. ТСК має працювати рік. Звіт про роботу її члени повинні представити не пізніше ніж за шість місяців із дня утворення.

 

Як повідомляла УМ, Рада вдосконалила загальновійськову підготовку та створила ТСК з фортифікацій.