Олімпіада-2024: Ілля Ковтун завоював «срібло» у вправах на паралельних брусах

14:21, 05.08.2024

Ілля Ковтун — срібний призер Олімпійських ігор. (Фото НОК України)

Українські гімнасти Ілля Ковтун та Олег Верняєв виступили в останньому фіналі Олімпійських ігор — вправах на паралельних брусах у понеділок.

 

При цьому, 20-річному Ковтуну з Черкас вдалося здобути срібну медаль за результатами змагань: за виконання своєї програми він заробив 15,500 бала.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє НОК України.

 

Тоді як Верняєв посів восьме місце в особистому багатоборстві та став п'ятим у вправах на коні, Ковтун двічі фінішував четвертим: і у багатоборстві, і у вільних вправах.

 

Олег Верняєв у середині програми навіть впав зі снаряда та втратив чимало балів — 13,300.

 

Фінал на паралельних брусах став третім, на якому два українці були у боротьбі за медалі. Крім особистого багатоборства, два гімнасти від України також змагалися в опорному стрибку: Назар Чепурний став шостим, а Ігор Радівілов — восьмим.

 

 

У фіналі Ковтун та Верняєв боролися за медалі проти срібного призера Олімпіади-2024 у багатоборствах Чжана Бохена, а також медалістів попередньої Олімпіади у вправах на паралельних брусах: Цзоу Цзиньюаня, Лукаса Даузера та Ферхата Арікана.

 

Золото завоював Цзоу Цзиньюань, китайський гімнаст бездоганно виконав свою програму та отримав 16,200 бали.

 

Цзиньюань є олімпійським чемпіоном на паралельних брусах у Токіо-2020. У Парижі-2024 він завоював срібло у вправах на кільцях, а також він має дві медалі в командній першості — бронза в Токіо та срібло в Парижі.

 

Бронзову нагороду здобув японець Шинносуке Ока, який є дворазовим олімпійським чемпіоном. Японський гімнаст виграв золото Парижу-2024 у командній першості та особистому багатоборстві.

 

Для Верняєва та Ковтуна ця Олімпіада завершена. Обидва гімнасти не вийшли до фіналу в поперечині.

 

Напередодні 20-річний черкасець став четвертим у найпрестижнішому виді змагань у спортивній гімнастиці — багатоборстві. Українцю не вистачило 2 десятих для завоювання бронзової медалі. Також Ілля став четвертим у вільних вправах.

 

Як повідомляла "УМ", напередодні українська легкоатлетка Ярослава Магучіх завоювала золото Олімпіади-2024 у стрибках у висоту.