Закарпаття — рай для гурманів: місцеві спеціалітети для туристів і не тільки
Трапилось якось їхати в потязі з жінкою із Закарпаття. >>
Для виробництва «живого» квасу використовують очищену питну або мінеральну воду, дріжджі та цукор.
Натуральний напій багатий на вітаміни:
1. Група В, необхідні для краси волосся, нігтів і шкіри;
2. С, підтримує високий рівень імунітету, бере участь у синтезі тканин серцево-судинної системи;
3. Вітамін Е або альфа-токоферол; зміцнює капіляри, забезпечує насичення організму киснем, обов’язковий елемент повноцінної роботи міокарда, нервових тканин, репродуктивної системи.
Для виробництва «живого» квасу використовують очищену питну або мінеральну воду, дріжджі та цукор. Головний інгредієнт – квасне сусло, результат змішування з водою та підігріву особливих сортів солоду:
1. Ячмінний для білого квасу;
2. Житній для темного.
Для різноманітності смаків виробники додають родзинки, лимонну кислоту, фруктове чи ягідне пюре.
Основні етапи виробництва натурального квасу:
1. На основі води та цукру варять цукровий сироп;
2. Окремо сусло розводять водою у певній пропорції;
3. Розведене сусло та сироп змішую, додають смакові добавки;
4. Суміш нагрівають на повільному вогні 30-40 хвилин, з'єднують із підігрітою водою, розливають у цистерни;
5. Процес бродіння хлібного квасу за постійної температури +33°С від 20-23 годин.
Трапилось якось їхати в потязі з жінкою із Закарпаття. >>
Лікарі-дієтологи радять з’їдати бодай два яблука на день у будь-яку пору року, аби забезпечити організм вітаміном С, залізом, клітковиною, іншими корисними та поживними елементами. >>
Цей спосіб запікання молодої курочки увійшов до книги «Як добре й здорово варити», що була надрукована у Коломиї майже 85 років тому >>
У селі Буша на Вінниччині цей рецепт дерунів називають «Сліпою рибою» >>
Багато рецептів, описаних античним кулінаром-гурманом Марком Ґавієм Апіцієм, вже встигли адаптувати сучасні майстри до наших реалій >>
Що не кажіть, але патриції Стародавнього Риму таки зналися на м’ясі. Принаймні рецепти із найдавнішої кулінарної книги, яку, за легендою, уклав античний повар-гурман Марк Ґавій Апіцій, тому красномовний доказ >>