На Ставці розглянули забезпечення Сил оборони зброєю та боєприпасами

15:06, 17.04.2023

На Ставці розглянули питання щодо забезпечення сил оборони України озброєнням та боєприпасами, зокрема власного виробництва

Президент України Володимир Зеленський провів чергове засідання Ставки Верховного Головнокомандувача, на якому проаналізували обстановку на передовій та ймовірні подальші дії ворога.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє прес-служба глави держави. 

 

«Президент України Володимир Зеленський у понеділок провів чергове засідання Ставки Верховного головнокомандувача... Розвідка поінформувала про ймовірні дії противника у найближчий період. Члени Ставки розглянули питання щодо забезпечення сил оборони України озброєнням та боєприпасами, зокрема власного виробництва»,- йдеться у повідомленні.

 

Зазначається, що учасники засідання проаналізували стан виконання контрактів з українськими виробниками та перспективи нарощування власного виробництва всіх типів ракет і боєприпасів. Крім того, продовжили розгляд питання про комплектування особовим складом і технікою новостворених бригад.

 

Учасники засідання також заслухали інформацію про оперативну обстановку на передовій. Командувачі оперативно-стратегічних угруповань військ «Хортиця», «Таврія», «Одеса», «Північ» доповіли про перебіг бойових дій на ділянках фронту в межах їхньої відповідальності.

 

У засіданні взяли участь керівник Офісу Президента Андрій Єрмак, начальник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов, Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний, Прем’єр-міністр Денис Шмигаль, секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов, командувачі родів військ та оперативних напрямків. До засідання Ставки також долучилися члени уряду, очільники силових відомств і правоохоронних органів.

 

Як відомо, російська армія за добу здійснила атаки на сім областей України, застосувала авіацію, безпілотники, РСЗВ, артилерію, міномети.

 

Як повідомляла УМ, президент Володимир Зеленський наголошує, що Україна потрібує дієвих гарантій безпеки ще до вступу в Північноатлантичний Альянс.