Зупиніть війну: Папа Франциск закликає Україну і рф до мирних переговорів

14:06, 22.02.2023

Папа Римський закликав припинити вогонь і сісти за мирні переговори (Фото: Vatican News)

Папа Римський Франциск під час щотижневої зустрічі з паломниками у Ватикані закликав до мирних переговорів та припинення вогню, стверджуючи, що жодна перемога не може бути «побудована на руїнах».

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Vatican News.

 

Папа Римський назвав 24 лютого 2023 року «сумною річницею».

 

«Кількість загиблих, поранених, біженців, внутрішньо переміщених (осіб - ред.), знищень, розмір економічних і соціальних збитків говорить саме за себе. Чи зможе Господь простити стільки злочинів і стільки насильства? Він – Бог миру. Залишаймося близькими з мученицьким українським народом, страждання якого тривають, і запитуймо: чи було зроблено все можливе, щоби зупинити війну?» – сказав він.

 

Папа Франциск також закликав тих, хто може посприяти завершенню війни, зробити це.

 

«Звертаюся із закликом до тих, хто має владу над країнами, щоби вони докладали конкретні зусилля для того, щоби покласти край конфліктові, досягнути припинення вогню та розпочати мирні переговори. Побудована на руїнах перемога ніколи не буде справжньою», - заявив понтифік.

 

На аудієнції був присутній посол України у Ватикані Андрій Юраш разом із делегацією українських посадовців.

 

Як відомо, Папа Римський Франциск запевнив, що він готовий провести зустріч із Президентом України Володимиром Зеленським та російським диктатором Володимиром Путіним.

 

Як повідомляла УМ, нещодавно Папа Римський висловив думку, що війна в Україні досягла світових масштабів і бойові дії незабаром не закінчаться.