Селище Чкаловське на Харківщині звільнили ЗСУ

14:07, 11.09.2022

Українські вояки деокупували Чкаловське (Скріншот відео)

Збройні сили України на Харківщині звільнили від окупантів селище міського типу Чкаловське.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомив президент Володимир Зеленський у Фейсбуці. 

 

«Ще один звільнений населений пункт! Завдяки 14-й окремій механізованій бригаді імені князя Романа Великого український прапор повернувся в смт Чкаловське Харківської області. І так буде всюди. Ми виженемо окупантів з кожного українського міста й села. Дякую всім нашим героям!»,— йдеться у повідомленні.

 

Глава держави поширив відео підняття українського прапора в цьому населеному пункті.

 

 

Своєю чергою Головнокомандувач Збройних сил Валерій Залужний показав світлини з роботи підрозділів, які беруть участь в деокупації українських територій у Telegram.

 

«Збройні сили продовжують звільнення окупованих Росією територій. Від початку вересня понад 3000 кв км повернуто під контроль України. На Харківському напрямку ми почали просуватися не тільки на південь та схід, а й на північ. До виходу на державний кордон залишається 50 км. На цих світлинах - результати роботи кількох підрозділів Збройних сил. У тісній взаємодії вони звільнили села Байрак, Нова Гусарівка, Щурівка й Вільхуватка. Захоплення потужних укріпрайонів російських військ, котрі вони гордо назвали "Масква", "Омск" й "Пітєр", дало змогу розгорнути контрнаступ на Балаклію, Ізюм та Куп‘янськ»,— написав Головнокомандувач ЗСУ.


Як відомо, Збройні сили України розпочали контрнаступ на окуповані Росією території України.


8 вересня президент Володимир Зеленський підтвердив інформацію про звільненн Збройними силами України міста  Балаклія Харківської області.

 

9 вересня Зеленський повідомив, що у Харківській області захисники України взяли під контроль понад 30 населених пунктів. 

 

Як повідомляла УМ, 10 вересня стало відомо про звільнення Куп´янська. та ганебну втечу рашистів з Ізюму.