У рф нарешті прокоментували свій відступ на Харківщині

18:38, 10.09.2022

У російського військового керівництва своя версія відходу армії рф з частини окупованої Харківщини.

У російському міністерстві оборони заявили, що перекинули війська з Балаклії та Ізюму в Харківській області на донецький напрямок нібито для досягнення цілей "спецоперації", а також провели низку відволікаючих та демонстраційних заходів.

 

Як інформує УМ, про це сказано 10 вересня в офіційні заяві Міноборони рф, яке опублікували РИА Новости в Телеграм.

 

«Для досягнення заявлених цілей спеціальної військової операції зі звільнення Донбасу ухвалено рішення перегрупувати російські війська, що перебувають у районах Балаклії та Ізюму, для нарощування зусиль на Донецькому напрямку.

 

З цією метою протягом трьох діб проведено операцію зі згортання та організованого перекидання ізюмсько-балаклейського угруповання військ на територію Донецької Народної Республіки.

 

У ході цієї операції проведено низку відволікаючих та демонстраційних заходів із позначенням реальних дій військ», - сказано в рашистському повідомлені.

 

 У міноборони рф також стверджують, що для недопущення шкоди російським військам завдавали українським військовим "потужну вогневу поразку із застосуванням авіації, ракетних військ та артилерії".

 

Напередодні, 9 вересня, росЗМІ повідомили, що російські загарбники оголосили "евакуацію" з окупованої території Харківської області після того, як ЗСУ розпочали контрнаступ і звільнили деякі населені пункти. Зазначалося, що "евакуація" проводиться з Ізюма, Куп'янська та Великого Бурлука Харківської області.

 

Нагадаємо, що Збройні сили України розпочали контрнаступ на окуповані росією території України. Сили оборони України повернули під контроль уряду вже понад 1000 квадратних кілометрів.

 

Як повідомляла "УМ", 8 вересня президент Володимир Зеленський підтвердив інформацію про звільнення міста Балаклія Харківської області.

 

9 вересня Зеленський повідомив, що у Харківській області захисники України взяли під контроль понад 30 населених пунктів.

 

Вже 10 вересня вранці радниця голови Харківської облради Наталія Попова повідомила, що Збройні сили звільнили від окупантів місто Куп’янськ. 

 

Згодом стало відомо, що росіяни ганебно втекли з Ізюма, до міста вже заходять ЗСУ. Тоді як на околиці Лисичанська на Луганщині також зайшли українські військові.