НАТО терміново збереться на Різдво через російську загрозу

16:21, 04.01.2022

Тема засідання НАТО: нарощування російських військ поблизу кордонів України. (twitter.com/NATOpress/status)

Міністри закордонних справ країн-членів НАТО планують провести термінове засідання Північноатлантичної ради у п’ятницю, 7 січня, коли більшість українців і росіян святкуватимуть Різдво.

 

Тема засідання: нарощування російських військ поблизу кордонів України. Головуватиме генеральний секретар альянсу Єнс Столтенберг.

 

Як інформує Україна молода, про це йдеться у повідомленні пресцентру НАТО у вівторок.

 

Позачергове засідання Північноатлантичної ради заплановане на 7 січня, 14:00. Конференція на рівні очільників Міністерств закордонних справ відбудеться у віртуальному режимі.

 

«Міністри закордонних справ країн НАТО обговорять нарощування військової потужності Росії в Україні та навколо неї і безпеку Європи загалом», - повідомила речниця Альянсу Оана Лунгеску

 

Варто зауважити, що раніше в НАТО підтвердили те, що 12 січня цього року відбудеться засідання Ради Росія-НАТО.

 

Тоді як на 10 січня заплановані двосторонні перемовини між Сполученими Штатами Америки та Росією в Женеві (Швейцарія), які будуть присвячені зростанню напруженості біля кордонів України, а також питанню так званих гарантій безпеки.

 

Як повідомляла «УМ», за словами віцепрем’єрки Ольги Стефанішиної, Україна не має завищених очікувань, що на саміті у Мадриді в червні 2022 року буде ухвалено рішення щодо її членства у НАТО.

 

Втім, офіційний Київ не має знижувати ставок у цьому питанні.