Вирвали слова з контексту: Фокін відреагував на скандал за своєї участі

14:25, 30.09.2020

Вітольд Фокін відреагував на скандал, який спалахнув навколо його гучних заяв про Росію. Він пояснив, що на засіданні комітету Ради просто хотів пояснити свою позицію, а депутати все перекрутили.

 

Фокін заявив про це у коментарі Vesti.ua. Він сказав, що його слова – вирвані з контексту, і він відчував, що так і станеться.

 

Фокін сподівався, що його "почують і зрозуміють", але цього не сталося.

 

"Я побачив, що у багатьох народних депутатів не було бажання розбиратися по суті. Вони не були налаштовані ні на діалог, ні на конструктив. Тільки напад. Це сумно", - сказав Фокін.

 

Він запевнив, що у парламентарів "немає елементарних норм культури і етикету".

 

"Йдеться не тільки про тон, який вони вибрали в розмові зі мною. Стиль спілкування депутатів між собою також викликає питання", – зауважив експрем'єр.

 

"Нехай все це залишиться на їх совісті (нардепів – ред)", - відзначив Фокін.

 

Як ствердив експрем'єр-міністр, історія чітко показала, хто є хто.

 

"Ви намагалися закидати камінням мене, а потрапили в усіх жителів України. У всіх, хто проти війни", – підсумував Фокін.

 

Вітольд Фокін 29 вересня 2020 року заявив, що поки не бачив доказів, що на Донбасі триває війна між Україною та Росією. Також він запевнив, що ніколи не був і не буде ворогом Росії.


Як повідомляла УМ, вже 30 вересня 2020 року Володимир Зеленський підписав указ про звільнення Фокіна.
 

На засіданні 29 вересня комітет заслухав першого заступника голови делегації України у ТКГ Вітольда Фокіна. Він заявив, що не бачить жодного підтвердження того, що на Донбасі ведеться війна між Україною та Росією. За його словами на сході України проти ЗСУ воюють бойовики і найманці з 30 країн світу.

 

Фокіна запросили на засідання комітету через іншу скандальну заяву, яку він зробив 29 серпня про амністію та особливий статус Донбасу. Він не змінив своєї думки і досі вважає, що на Донбасі потрібно провести місцеві вибори, оголосити загальну амністію, бо вона "деморалізує противника". 

 

За результатами засідання комітет вирішив звернутися до президента Володимира Зеленського і рекомендувати звільнити Фокіна.

 

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков назвав Фокіна мерзотником та закликав відправити "знову на пенсію". 

 

В Офісі Президента заявили, що були неприємно вражені неоднозначними заявами Вітольда Фокіна.