Російські найманці розстрілюють тих, хто хоче втекти на підконтрольну Україні територію - Петренко

18:47, 19.08.2020

Російські найманці розстрілюють тих, хто хоче втекти на підконтрольну Україні територію - Петренко

Ворожий снайпер з Донбасу Ігор Петренко заявив, що російські найманці розстрілюють тих, хто хоче втекти на підконтрольну Україні територію. 

 

Про це інформує "УМ" з посиланням на штаб ООС. 

 

Снайпер бойовиків "ЛНР" Ігор Петренко, який здався українським військовим, розповів про загороджувальні загони, які повинні розстрілювати тих, хто вирішить здатися або дезертирувати, а також про зарплати і російських керівників.

 

"Я житель Луганська, поступив на "службу" в червні 2014 року на посаду снайпера. Проходив підготовку під Ростовом. Нас тренували фахівці, грамотно розповідали", - говорить чоловік і додає, що тренування були на російській зброї.
 
Він переконує, що свою роботу після повернення не виконував, а на КПП "Михайлівка - Мар'ївка" перевіряв паспорти, а потім був направлений на будівництво бліндажів. "А потім нас хотіли відправити в загороджувальні загони. Якщо хтось із наших буде здаватися або бігти додому, нам давали наказ розстрілювати", - сказав колишній бойовик.
 
Він переконує, що саме це спонукало його скористатись програмою для найманців і здатись українським військовим. За його словами, його друг, який також мав такий намір, був застрелений одним із снайперів з того самого загороджувального загону.

 

Чоловік додав, що зараз бойовики масово мають російські паспорти.

 

"Раніше було мало, тому що треба були великі кошти, по 6 тис., по 6,3 тис. рублів платити за паспорти. А зараз зробили простіше, вже 300 рублів і отримуєш паспорт. Зарплата була 15 тис. рублів у 2018 році" - додав бойовик.

 
Також він розповів, що до Нового року зарплату давали подвійну але рідко, якщо якийсь радник приїде з Росії. За його словами, у його підрозділі з Росії було лише командування, всі інші військові - були з Луганської області.